07.04.2017

Šest važnih životnih lekcija koje smo naučili od Beyoncé

Najlepša, najpopularnija, najveća zvezda, najbolje obučena, autorka najboljih pesama… Ovu su samo neki od epiteta koji prate ime pevačice Beyoncé Knowles Carter. Uspeh i privilegije u kojima danas uživa rezultata su njenog vrednog rada koji je počeo još u detinjstvu i jasne vizije koju je imala:
– Tokom detinjstva marljivo sam radila ne bih li postigla cilj: da kad napunim 30 godina, mogu da radim šta god hoću. I uspela sam. Svesna sam da sam veoma povlašćena što sam u ovoj poziciji. Ali žrtvovala sam puno, i trudila sam se više od svih koje poznajem, makar što se tiče muzičke industrije. Tako da s vremena na vreme sama sebe moram da podsećam kako sam sve što danas imam zaslužila velikim radom i odricanjima.
Ona je u februaru putem Instagrama otkrila da sa suprugom Jay-Zijem očekuje blizance, ali je to nije sprečilo da na dodeli Grammy nagrada izvede svoj najspektakularniji nastup do sada, a koncertnu pauzu tokom trudnoće koristi kako bi završila novi album I Have Three Hearts.
Ukoliko se pitate kako joj sve polazi za rukom, Queen B je otkrila svojih 6 vodećih životnih principa do kojih je došla kroz lično iskustvo:

1b 7417

1. NAUČITE DA PORAZE PRETVORITE U POBEDE
– Kad god se ne osećam najbolje, pitam sebe: “Šta možeš učiniti u vezi toga?” Tako dođem do rešenja kako da negativan događaj pretvorim u nešto pozitivno i tako postajem bolja osoba. Najteže mi je bilo kada se raspala grupa Destiny Child. Bila sam u depresiji, ali me je to iskustvo naučilo da nemam ništa od toga da žalim sebe.

2. NAJVAŽNIJE JE VREME KOJE POSVEĆUJEMO SEBI
– Svakodnevno odvajam vreme samo za sebe. Tada radim ono što volim bez grižnje savesti i osećaja da sam sebična. Mnoge žene nemaju takvu oraksu, a to je jedini način da sačuvamo svoje mentalno zdravlje i da budemo zadovoljne sobom. Svet nas uvek vidi na isti način na koji mi vidimo sebe. Ako želite da se drugi odnose prema vama sa poštovanjem, najpre poštujte same sebe.

3. LEPOTA DOLAZI IZNUTRA
– Mnogo vremena tokom detinjstva provela sam u frizerskom salonu koji je držala moja majka. To me je naučilo da je duhovni razvoj mnogo važniji od nege i estetike. Ukoliko ste zadovoljni svojim bićem, bićete i lepi.

2b 7417

4. KLJUČ JE U SAMOSTALNOSTI
– Najvažnija lekcija koju sam naučila tokom prve trudnoće bila je da niko drugi ne može da brine o meni osim mene same. To je samo moj zadatak. Našla sam načine da ugađam sebi, a drugi ljudi ne moraju biti deo toga.

5. NEUSPESI SU SASTAVNI DEO ŽIVOTA
– Kao dete sam sa drugaricama imala grupu koja je učestvovala u takmičenju Star Search. Bila sam sigurna da ćemo pobediti, ali smo izgubile. Za mene je to bilo strahovito razočarenje. Tada sam naučila da moram da prihvatim da su porazi sastavni deo života. Realno je da ponekad gubite. Danas, šta god da radim, svesna sam da postoji mogućnost da izgubim, ali me to ne parališe. Naprotiv, podstiče me da budem sve bolja i bolja.

6. ISPUNJAVAJTE SVOJA, A NE OČEKIVANJA DRUGIH
– Tokom godina sam naučila da se u poslu fokusiram na stvari koje ja volim i da radim onoliko koliko mi prija bez obzira na tuđa očekivanja i pritiske. Ranije sam bila pod konstantnom tenzijom zbog rokova koji su mi postavljali drugi ljudi. Danas sam sam svoj šef, volim da budem uključena u sve segmente svog posla, a to zahteva vreme. Ovu važnu lekciju primenjujem i na druge segmente mog života i nikome ne dozvoljavam da mi postavlja rokove.

Foto: @beyonce

Poslednje vesti
Ne propustite