nas t 15719
15.07.2019

Sirova torta koju možete jesti i kad ste dijeti

Leto je godišnje doba kada smo svi na dijeti, jer želimo da nosimo omiljenu mini suknju i da izgledamo dobro na plaži. Tada se najpre odličemo slatkiša, što je i logično, jer imaju najviše kalorija i gotovo ni malo nutritijenata koji su potrebni našem organizmu. Međutim, osim što nije uvek lako odreći se šećera, često nam se dešava da nekoliko dana ne jedemo svoju omiljenu poslasticu, a onda nam motivacija opadne i sve nadoknadimo.

1t 15719

Da nam se to ne bi dešavalo, poslednjih godina gastro stručnjaci osmislili su niz recepara za sirove torte i kolače, koje ne sadrže šećer, a slatke su i uz to se prave od zdravih namirnica. Jedna od ovakvih poslastica je raw cheesecake s malinama čiji vam recept donosimo u nastavku.
U ovom slučaju keks je zamenjen orašastim plodovima i urmama, dok se kakao puter glumi fil od sira.

2t 15719

Sastojci:

Za koru:
200 g badema ili bilo kojih drugih orašastih plodova
180 g urmi bez koštica (prethodno preko noći natopljenih u vodi)
1 kašičica ekstrakta vanile

Za fil:
300 g indijskih oraha (prethodno preko noći natopljenih u vodi)
60 g otopljenog kakao putera
60 ml javorovog sirupa
150 g malina

3t 15719

Priprema: U blenderu izmiksajte bademe, natopljene urme i ekstrat vanile. Kad dobijete kompaktnu smesu ravnomerno je rasporedite u kalup za tortu.
Potom, isto u blenderu izmiksajte indijske orahe, kakao puter i javorov sirup. Kada fil postane sasvim gladak, jednu polovinu ulijte u kalup, a kalup stavite na dva sata u zamrzivač da se prva dva sloja dobro ohlade. Drugoj polovini u blenderu dodajte maline i nastavite da mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Nakon dva sata, ulijte u kalup i ovaj sloj i ostavite u zamrzivaču preko noći. Pre posluživanja tortu možete ukrasiti malinama i listićima badema.

4t 15719

Foto: @sobeautifullyreal

Poslednje vesti
Ne propustite