12.03.2017

Sirovi cupcake po receptu Helene Malogorski

Ako ste odlučili da povedete računa o svojoj ishrani, za početak će biti dovoljno da klasične slatkiše zamenite sirovim poslasticama. Zato vam danas donosimo recept naše stalne saradnice Helene Malogorski za sirovi cupcake od konoplja.
Semenke konoplja koriste se u ishrani već 5000 godina i spadaju u jedan od najboljih nutritijenata. Sadrže idealanu srazmeru omega-3 i omega-6 masnih kiselina, svih 20 aminokiselina, vitamine A, B i E, minerale i vlakna (gvožđe, bakar, cink, magnezijum, mangan, fosfor, kalcijum, kalaj).
Zbog toga u ovom cupcake-u možete uživati koliko god želite, a njegov odličan ukus prijaće svima koji žele da provedu dekadentno nedeljno popodne kod kuće.

KORA:

Sastojci:
5 supenih kašika mlevenih oraha
5 mlevenih urmi
10 supenih kašika oljuštenih semenki konoplja
1 supena kašika javorovog sirupa
1 supena kašika narendane kore limuna
1/4 kafene kapike soli
2 supene kašike putera od kikirikija

Priprema:
Sve sastojke ručno izmešati sve dok se dobro ne sjedine.

ŠLAG OD KOKOSA:

Kokosovo mleko iz konzerve staviti u hladnjak bar na 12 sati. Vrlo je bitno okrenuti konzervu naopako. Izvaditi je nakon 12 sati (ili više) i odvojiti tečnost od masnog dela. Masni deo jako dobro izmiksati mikserom (na najjačoj brzini) sve dok se ne dobije konzistencija šlaga. Dodati omiljeni zasladjivač, a preporučuje se javorov sirup.

PUDING:

Sastojci:
2 banane srednje veličine
1 veliki mango

Priprema:
Sve izblendati u blenderu dok ne dobijete kozistenciju pudinga.

Na kraju, sve sastojke dodati u silikonske kalupe sledećim redom: kora, puding, šlag. Cupcake staviti u zamrzivač na 2 sata. Servirati hladno.

Poslednje vesti
Ne propustite