nas s 17419
18.04.2019

Sirovi sladoled u kome možete uživati bez griže savesti

Čim temperature pređu 15 stepeni, svi počnemo da razmišljamo o omiljenoj letnjoj poslastici – sladoledu. Malo je onih koji mogu da odole ovom ledenom slatkišu, a da bi uživanje bilo potpuno predlažemo vam da ove sezone isprobate sirove sladolede koje možete da jedete u neograničenim količinama. Mesta na kojima se služe sladoledi bez šećera, na žalost, i dalje su prava retkost, ali zato ih lako sami možete napraviti kod kuće. Danas vam predstavljamo recept zagrebačke blogerke Helene Malogorski za sirovi sladoled od manga i kokosove vode.

Najukusniji kolač bez šećera koji ste probali do sada

1s 17419

Sastojci: 
2 velika manga
250 ml kokosove vode
2 supene kašike kokosovog sirupa
Za čokoladni preliv:
1 supena kašika otopljenog kokosovog ulja
1 supena kašika sirovog kakao praha
1 supena kašika kokosovog sirupa

Namaz koji topi kalorije: recept za najukusniji humus

Priprema: Mango, kokosovu vodu i kokosov sirup izblendati u blenderu. Smesu uliti u silikonske kalupe i zamrznuti na 1h. Za čokoladni preliv u otopljeno kokosovo ulje dodati kakao prah i kokosov sirup. Kada se sladoled zamrzne dodati mu čokolandi preliv, a potom i jestive zvezdice.

Poslednje vesti
Ne propustite