nas sc 19919
24.01.2020

Sok od celera je novi super napitak koji svi obožavaju

Ako bismo morali da biramo jedan gastro trend koji je obeležio 2019. godinu, to je svakako sok od celera, a već je izvesno da se ništa neće promeniti ni u 2020. Ono što je pre nekoliko godina bila voda s limunom, to je danas ovaj napitak koji je preplavio naše Instagram Feedove. Najzaslužniji za popularizaciju ovog trenda je Anthony Williams, autor nekoliko bestseler knjiga o lekovitoj hrani, među kojima je i Celery Juice: The Most Powerful Medicine of Our Time Healing Millions Worldwide (Sok od celera: Najmoćnija medicina našeg vremena koja leči milione širom sveta). Mada nije ni doktor ni nutricionista, Anthony strasno veruje u holistički pristup životu i već godinama proučava hranu i njeno dejstvo na ljudsko telo. Njegove lekcije rado su prihvatile najveće svetske zvezde poput Naomi Campbell, Mirande Kerr, Gwyneth Paltrow i Pharella, što je bilo dovoljno da stekne planetarnu popularnost.

1sc 19919

@letscookhealthy.ph

Prema Williamsovoj teoriji, dan bi trebalo započeti čašom soka od celera koji se pije na prazan želudac, a tokom dana bi trebalo popiti još jednu čašu odnosno ukupno 4 dl soka dnevno. Poboljšanja koja ćete primetiti u kratkom roku su bolji rad organa za varenje, snažniji imunitet, imaćete više energije, vaš ten će postati blistaviji, a koža pročišćenja dok će vam kosa postati jača. Celer je inače bogat antioksidansima i vitaminom K, a mnogi ga nazivaju i superhranom. Ipak, verujemo da dve čaše soka od celera neće napraviti čuda ako ne promenite loše životne navike, ali će vam pružiti nutrijente i hidrataciju koja nam je svima potrebna.
Sok od celera možete napraviti na dva načina, zavisno od toga da li koristite sokovnik ili blender, a recept vas čeka u nastavku.

2sc 19919

@celeryjuicebenefits

Sastojci:

2 stabljike celera
1 limeta ili limun
4 dl vode
menta po ukusu

Priprema: Operite celer i isečite krajeve. Ubacite ga u sokovnik i iscedite jednu limetu (limun), pa dodajte hladnu vodu. Ukoliko pravite sok u blenderu, ubacite sve sastojke i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu, a potom procedite sok.

Naslovna fotografija: @danadinnawi
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite