nas ns 18319
19.03.2019

Srna i Nena Ilić: Kako zablistati na sopstvenom venčanju

Topli i sunčani prolećni dani savršeno su vreme za onaj najposebniji dan u životu – venčanje. Sezona u kojoj se veliki broj parova odlučuje da kaže najvažnije DA polako počinje, a kada ste mlada jedna od glavnih stavki vam je da tog dana izgledate besprekorno. Taj cilj ćete sigurno postići ukoliko se prepustite savršenom tandemu iz Studija Prostor – iskusnoj beogradskoj frizerki Jeleni Jovanović Srni i šminkerki Neni Ilić. Ove dve umetnice u svom poslu iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo ulepšavanja za važne prilike, ali i spremanja velikih zvezda za fotografisanje editorijala, reklamnih kampanja ili snimanje muzičkih spotova. Zato je svaki njihov savet zlata vredan, a ukoliko sledite instrukcije koje su dale, i vi ćete zablistati u punom sjaju na vašem venčanju.

2sn 18319

ZAKAŽITE TERMIN NA VREME
Jako je bitno da svoj termin zakažete na vreme, iako vam se nekad učini da je prerano, naročito ako je u pitanju neki popularan datum za venčanja u mesecima kao što su na primer april, maj, jun ili septembar, kako biste bile sigurne da će se optimalno uklopiti u vaš raspored. Sledeći korak je dogovor koja će se frizura praviti i kakva bi šminka bila najbolja. Ovo se naravno uklapa u odnosu na samu venčanicu, sezonu venčanja (vremenske prilike) i senzibilitet mlade. Na primer, ukoliko je u pitanju letnja svadba, svakako je preporučljivije podići kosu u neku formu punđe ili romantičnog repa, pre nego nositi puštene lokne. Dodatno, ako je potrebno stavljati umetke jer mlada ima kraću ili nedovoljno gustu kosu, jako je bitno da se unapred odredi nijansa umetaka kako bi taj dan sve bilo spremno. Šminka takođe dosta zavisi od tena i preplanulosti, kao i boje kose i očiju, te je najbolje doći ranije na usmene konsultacije i probu ako je potrebno.
Kosu je najčešće potrebno oprati dan pre i to bez posebnih proizvoda za negu kose kao što su teška pakovanja i slično. Osim toga kosu ne treba fenirati, peglati, uvijati i slično, dovoljno je samo da je osušite.

Jelena Jovanović Srna

Jelena Jovanović Srna

Kada je šminka, odnosno izgled lica u pitanju, dobro bi bilo početi sa pripremama nekoliko meseci unapred ukoliko imate problematičnu kožu. Redovne posete kozmetičaru, odabir pravih proizvoda i intenzivna nega lica je svakako nešto što će mnogo doprineti finalnom izgledu. Na sam dan venčanja potrebno je samo da se pojavite bez šminke. Iako treba da se prekriju neke nesavršenosti ili vam se baš taj dan pojavi bubuljica, bez brige, kompletna oprema je tu da učini sve nevidljivim i da se na najbolji mogući način istakne prirodna lepota.

GDE ĆETE SE SPREMATI?
Postoji mogućnost dogovora da se spremanje obavi kod kuće ili u hotelu u kom odsedate, ali iz dosadašnjeg iskustva preporučujemo da tih nekoliko sati treba da posvetite samo sebi i psihički se pripremite za dolazeća dešavanja što je malo teže izvodljivo kada se kod kuće zateknu roditelji, rodbina i prijatelji.

3ns 18319

KAKO IZGLEDA PRIPREMA?
Uobičajeno je da se prvo pravi frizura. U zavisnosti od dogovora da li se pravi punđa, rep, pletenica ili se kosa uvija na kosu se prvo nanose odgovarajući proizvodi za stilizovanje- suvi šampon ili prah za volumen, različiti sprejevi i kreme. Zatim se nastavlja sa pripremom kose uvijanjem ili ispravljanjem krajeva, kao i pripremom i dodavanjem umetaka. Tada počinje čarolija i zaista je kod svake mlade individualna jer do inspiracije nekad dolazi u trenutku. Pravljenje frizure traje u proseku oko sat do sat i po vremena, ili do onog trenutka kada je mlada potpuno zadovoljna.

Nena Ilić

Nena Ilić

Nakon toga se prelazi u šminkernicu. Nena prvo nanosi proizvode za hidrataciju kože, a zatim korak po korak, liniju po liniju ističe sve vaše najlepše prednosti i sakriva neke nesavršenosti do krajnje perfekcije. Šminka za mladu je uglavnom nešto blaža kako ne bi odskakala od svetle haljine, ali i kako bi mlada izgledala nežno i mladalački, kako joj sama uloga nalaže, pa je zbog ovoga podloga jedna od najbitnijih stvari, a nakon toga senčenje lica i očiju, dodavanje trepavica i odabir idealne nijanse karmina. Kompletna šminka zahteva nekih sat vremena.

4ns 18319
U toku ulepšavanja često se dešava da su uključeni i vaši fotografi kako bi zabeležili ove nezaboravne momente, a ambijent je takav da to zaista postanu jedne od najlepših fotografija u albumu sa venčanja. Ukoliko se sa vama u Studiju spremaju i mama, kuma ili sestra, na kraju se možete slikati sve zajedno, što su posebno slatki i emotivni momenti za sećanje.
Nakon završenih priprema, vaše je samo da se nasmejete i iz Studija Prostor hrabro zakoračite, uživate u svom danu, prepustite se ljubavi koju on slavi i radujete se reakciji budućeg supruga kada vas ugleda!

5ns

Foto: Promo

Poslednje vesti
Ne propustite