29.10.2020

Stepenasta kosa i naglašen volumen trenutno su najvažniji beauty trend

Suprotno od boba i glass hair looka, koje smo obožavali prethodnih sezona, na samom vrhu jesenjih beauty trendova istakle su se stepenaste frizure sa mekim slojevima i naglašenim volumenom. Tačnije, ovo je jedina frizura koja će biti aktuelna u narednim mesecima, stoga zaboravite na ravnu kosu i grube rezove jer se volumen vraća u velikom stilu. Mada mnogi smatraju da je za stepenasto šišanje potrebno imati dugu i gustu kosu, slojevi se lako prilagođavaju različitim dužinama i teksturama i ne postoji jedan način da ih nosite. Poenta je da uvek izgledaju spontano i ne preterano doterano, bez obzira na to da li imate kosu do vrata ili vam prekriva laktove.

@sabinasocol

Glavna prednost stepenastih frizura je činjenica da na svima izgledaju potpuno drugačije, jer finalni look zavisi od dužine i tipa kose, ali i od načina šišanja. Kosa se obično šiša kraće pri vrhu, a potom slede sve duži pramenovi kako bi se postigla bogata tekstura. Iako većina žena s tankom kosom ima predrasude prema ovoj frizuru, istina je da slojevi, ukoliko se mudro rasporede, mogu stvoriti iluziju gušće i jače kose. Stepenaste frizure često izbegavaju i žene sa talasastom ili kovrdžavom kosom, što je takođe pogrešno, jer će slojevi naglasiti prirodnu lepotu njihove kose dok će im lice izgledati mršavije.

@saasha_burns

Novi trend svoje uporište ima u shag frizuri – omiljenom načinu šišanja tokom kasnih 70-tih i ranih 80-tih godina, ali su slojevi sada znatno mekši i prirodniji. Mnoge holivudske i muzičke zvezde, kao i ikone ulične mode i manekenke već nose ovu frizuru, a ukoliko i vi razmišljate o promeni, u nastavku pogledajte neke od opcija pre nego što zakažete termin kod frizera.

@jeannedamas

@shecomesincolors

@naomiavrahami

@vbiancav

@collagevintage

@negin_mirsalehi

@rocky_barnes

Naslovna fotografija: @thevycsource
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite