09.03.2021

Suknje su ponovo na modnom radaru, a ovo će biti vodeći modeli

Istina je da smo u proteklih godinu dana uglavnom nosili trenerke i helanke, ali dolazak proleća pravi je trenutak da osvežimo svoje ormare i unesemo u njih potrebnu dozu ženstvenosti i elegancije. Jedan od najboljih načina za to je kupovina svestrane i praktične suknje. Mada poslednjih nekoliko sezona ovaj komad nije bio u fokusu, situacija se ovog puta definitivno menja i suknje će konačno dobiti mesto koje zaslužuju. Glavni razlog za to verovatno je veliki povratak mini dužine i teksas suknji, koje dominiraju u aktuelnim kolekcijama, a sve češće ih gledamo i na Instagram Feedovima. Pored pomenutih modela, sezona proleće/leto 2021 donosi nam još nekoliko novih trendova i razigranih printeva, pa će suknje u mesecima koji dolaze biti savršen odgovor na sve modne dileme i odličan početak svakog stajlinga. U kombinaciji s pletivom i čizmama ili gležnjačama biće odličan izbor za rano proleće, a kasnije ćemo ih nositi s belim košuljama, majicama i topovima. Ako razmišljate o tome da u svoj ormar unesete novu suknju, u nastavku vam otkrivamo vodeće trendove za sezonu koja dolazi.

TEKSAS SUKNJE

@frannfyne

Oni koji nas prate redovno već znaju da će denim obeležiti predstojeću sezonu, a jedan od komada koji će se naći u fokusu svakako je suknja. Ona je sada poželjna u svim varijantama – od mini do midi dužine, od uskih do širokih modela, izrađena od klasičnog ili tankog teksasa…

ZARA,
cena: 3.990 din.

H&M,
cena: 3.199 din.

SUPERDRY,
cena: 8.690 din.

MINI DUŽINA

@emmanuellek_

Još jedan model koji ćemo gledati svuda ove godine svakako su mini suknje. Dok ćemo ih tokom proleća nositi u paru s unihopom i čizmama, s dolaskom letnjih dana kombinovaćemo ih s atraktivnim topovima i sandalama.

ZARA,
cena: 3.290 din.

DRIES VAN NOTEN,
net-a-porter.com

MANGO,
cena: 3.490 din.

MODELI OD PLETIVA

@aimeesong

Ako ste mislili da ćemo se na kraju zimske sezone oprostiti od pletiva, pogrešili ste. Ono sada dolazi u finom, tankom izdanju i podjednako je aktuelno. Kada je reč o pletenim suknjama, volimo ih jer su udobne pa ćemo se u njima osećati podjednako komforno kao u helankama ili trenerkama.

H&M,
cena: 2.199 din.

MONSOON,
cena: 9.300 din.

STRADIVARIUS,
cena: 1.290 din.

VOLANI

@slipintostyle

Cottagecore trend kojim smo opsednuti poslednjih meseci očekivano se odrazio na rad dizajnera pa su suknje s volanima postale jedan od vodećih modela. Mada su ovi krojevi najprikladniji za izlete u prirodi, u neostatku istih rado ćemo ih nositi i na gradskom asfaltu.

ETRO,
net-a-porter.com

MANGO,
cena: 6.490 din.

RESERVED,
cena na upit

CUT-OUT DETALJI

@annelauremais

Već godinu dana šarmantni prorezi zauzimaju važno mesto u modnom svetu, a dok smo ih do sada uglavnom nosili na haljinama i topovima, ovog puta aktuelne su i suknje s ovim detaljima.

CHRISTOPHER ESBER,
net-a-porter.com

TIBI,
net-a-porter.com

ZARA,
cena: 2.590 din.

SUKNJE NA PREKLOP

@lucywilliams02

Atrktivni i efektni modeli ponovo su se vratili i dolaze u bezbroj različitih varijanti. Možete ih kombinovati na različite načine, od košulja preko topova do majica s natpisom. Važno je samo da budete kreativni.

H&M,
cena: 2.199 din.

MANGO,
cena: 3.990 din.

RESERVED,
cena na upit

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @xeniaadonts
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite