08.12.2015

Supa od krompira i praziluka koja će vas ugrejati tokom zime

Ne postoji bolji način da se ugrejemo tokom zimskih dana nego ukusnom i zdravom supom od povrća. Zato vam danas donosimo recept Sare Šefik, autorke emisije So i šafran na televiziji 24h Kitchen. Iako su dva glavna sastojka – krompir i praziluk – očekivana i sezonska, celer i lovorov list daju poseban šmek ovom izuzetnom receptu. Potaž je gotov za 45 minuta, a uz kiselu pavlaku i pekorino sir zadovoljiće i kriterijume najstrožih hedonista.

Sastojci:

6 krompira
8 praziluka
3 celera
2 crna luka
2 lovorova lista
3 dl pilećeg bujona
50g maslaca
3 dl pavlake za kuvanje
majčina dušica
so, biber
2.5 dl kisele pavlake

Priprema:

Svo povrće očistiti i iseckati na jednake komade kako bi se istovremeno skuvalo. Staviti ga u šerpu i dodati pileći bujon, pavlaku za kuvanje, maslac i začine. Kuvati na laganoj vatri dok svo povrće ne omekša. Kada bude gotovo, izmiksati sve u blenderu ili štapnim mikserom u šerpi, dok se ne dobije jednolična masa. Služiti sa kiselom pavlakom, a po izboru dodati i pekorino sir.

Recept i fotografija: 24kitchen.rs

Poslednje vesti
Ne propustite