nas p a 141115
04.03.2019

Sve o ajlajneru: 22 trika koja će promeniti vašu make-up rutinu

Ako volite da naglasite oči onda je ajlajner sigurno deo vaše svakodnevne make-up rutine. Međutim, upotreba ovog proizvoda nije uvek laka, pa je zato Brooke Shunatona, asistentkinja urednice lepote i mode u časopisu Cosmopolitan objavila svoja dvadeset i dva zlatna pravila koja pojednostavljuju čitav proces. Zahvaljući njenim upustvima, nanošenje ajlajnera više nikada neće biti razlog zbog čega negde kasnijte.

1. Ukoliko želite da vam ajlajner traje duže, to možete postići uz pomoć senke. Najpre uokvirite oko ajlajnerom, a potom preko nanseite senku u istoj boji.

1a

2. Ako nemate dovoljno veštu ruku da bez greške nanesete tečni ajlajner, najpre oko uokvirite krejom, a tek onda preko stavite ajlajner.

2a

3. Stavite beli prajmer pre nanošenja ajlajnera. Tako ćete neutralisati boju kože, pa će vaše oči biti instaknutije, a ujedno je i odlična podloga za senke.

4. Ukoliko nemate ajlajner odgovarajuće boje, možete ga stvoriti sami uz pomoć mokre četkice i senke. Kada nakvasite četkicu, nanesite senku na nju, a potom uokvirite vaše oči.

5a

5. Ako imate kose oči poput azijantkinja, potrebno je da linija bude deblja, jer će jedino na taj način dobro izgledati kada otvorite oči.

4a

6. Koristite beli ajlaner da biste istakli vaše obrve. Stavite ga ispod i iznad obrva, a potom izblendujte tako da se oštre linije ne primećuju.

6a

7. Napravite vlastiti gel ajlajner tako što ćete vrh krejona zagrejati upaljačem.

8. Ako niste vešti da nacrtate preciznu liniju, možete grubo uokviriti vaše oči, a potom uz pomoć štapića za uči i vazelina ukloniti višak ajlajnera. To je ponekad lakše nego izvlačenje besprekorne linije.

8a

9 Ako želite prirodan izgled nanosite ajlajner tako što ćete izvlačiti liniju ispod donjeg dela trepavica umesto iznad gornjeg. Tako će i vaše trepavice izgledati punije, a oči veće.

9a

10. Pojednostavite crtanje ravne linije tako što ćete najpre oči uoviriti tačkicama. Vodite samo računa da tačkice ne budu prevelike, odnosno da budu u skladu sa debljinom linije koju želite.

11. Ako želite ombre efekat na oku, stavite na unutrašnji ugao kapka ajlajner svetle boje, a potom nastavite crtanje linije nešto tamnijim. Za ovu tehniku je odlična kombinacija bele i plave boje.

12. Za savršeno mačkaste oči, upotrebite kašiku kao glavno pomagalo.

12a

13. Ako se vaš ajlajner troši i ostavlja sitne gromuljice, stavite ga deset minuta pre nanošenja u zamrzivač.

14. Ako niste povukli vešto liniju, možete je ispraviti nanošenjem olovke u boji kože preko mrlja koje ne želite da se vide. To je mnogo jednostavnije nego da brišete celu liniju i ponovo je iscrtavate.

15. Za savršenu liniju na rubu oka, pored kašike možete koristiti i vizit kartu.

15a

16. Tamni ajlajner često vizuelno smanji oko, ali da biste to neutralisali stavite na vašu vodenu liniju beli krejon.

17. Stavite malo šljokica preko vašeg ajlajnera i imaćete savršeni večernji make-up.

18. Ako želite smokey eyes nakon nanošenja ajlajnera, istom bojom iscrtajte # na rubu oka, a potom ga izblendujte.

19. Za preciznije nanošenje, ako vam je zgdnije, možete započeti čitav proces na obrnut način. Odnosno najpre izvucite liniju na sam kraj kapaka, a potom na predeo uz trepavice.

19a

20. Ako nemate ajlajner, može vam poslužiti i maskara. Nanesite je na tanku četkicu, a potom uokvirite oko.

21. Koristite smeđe i sive nijanse tokom dana. One su odlične da naglasite oči, a da pritom ne izgledate prenašminkano.

22. Ako vam kašika i vizit karta ne pomognu, možete koristiti i selotejp traku za postizanje savršene linije na rubu oka.

22a

Naslovna fotografija: Elizabeth Griffin
Foto: Kathleen Kamphausen

Poslednje vesti
Ne propustite