20.09.2015

Sve prednosti kakao butera za vašu kožu

Kakao buter poslednjih godina postao je jedan od nezaobilaznih kozmetičkih sastojaka koji je osvojio žene širom sveta. Premda se ovaj moćan sastojak koristi u izradi čokolada, torti i drugih poslastica, ima neverovatne prednosti i za vašu kožu.
Dobija se hladnim presovanjem iz kakao zrna. Plod je jajolikog oblika, unutar njega se nalazi 30 do 40 semenki koje se fermetišu i suše, a iz njih se dobija kakao maslac. Topi se na temperaturi kože, pa je često u sastavu mnogih krema za tegu tela, ali i balzama za usne.
U zavosnosti od potreba, možete kupiti rafinisani ili nerafinisani kakao maslac. Nerafinisani je u sirovom obliku, kremast je, žute boje i specifičnog kakao mirisa. Rafinisani kakao maslac je već obrađen. Iako i dalje sadrži većinu svojih hranjivih sastojaka, neka od njih su prilikom rafinisanja i uništena.

Tri glavne prednosti kakao butera za kožu

#1 Hidratacija

Kakao buter obiluje visoko zasićenim masnim kiselinama tako da duboko hidrira kožu. Ni jedno mleko za telo ne može se porediti po svojoj efikasnosti sa ovim proizvodom.

#2 Ublažava strije i ožiljke

Često se koristi u borbi protiv nastanka strija ili ublažavanja već postojećih. Odličan je za trudnice, ali i one koji žele da se reše ožiljaka. Postoje čak i kozmetičke linije bazirane na kakao buteru koje se koriste za borbu protiv strija.

#3 Moćan antioksidans

Da li se znali da kakao sadrži najvišu koncentraciju antioksidansa u odnosu na bilo koju drugu namirnicu? Zato uništava slobodne radikale koji uzrokuju znakove starenja.

Poslednje vesti
Ne propustite