25.02.2016

Sve što treba da znate o Gucci reviji na Nedelji mode u Milanu

Nakon što je prošle sezone napravio spektakl na bivšoj železničkoj stanici, Alessandro Michele ponovo je dobio priliku da nove modele za brend Gucci predstavi na otvaranju Nedelje mode u Milanu. I mada je show kasnio čitav sat što je uznemirilo mnoge u publici, nakon što su videli modele za predstojeću jesen i zimu, svi su zaboravili na taj gaf. Alessandro je priredio pravi vizualni praznik na pisti, a u novoj kolekciji nismo mogli da ne prmetimo odlične haljine, zanimljive detalje, rese, platforme, grafite na torbama… Zato vam donosimo 11 činjenica koje bi trebalo da znate o Gucci A/W 16/17 reviji.

@grazia_me

@grazia_me

 

1. Elizabeth Olsen sedela je u prvom redu, a nije propustila ni druženje u backstage-u sa Alessandrom Micheleom.

@gucci

@gucci

2. Među poklonima koji su svakog od gostiju sačekali na mestu za sedenje bila su i note Sylvana Bussottija iz 1959. godine za pijanistu Davida Tudora. Čitav show nosio je naziv Rhizomatic Scores jer je inspirisan filozofskim teorijama Deleuze i Guattarija.

@gucci

@gucci

3. Ako vam zvanični naziv ne zvuči dobro, Michele je novu kolekciju opisao rečenicom: “Renesansa stiže u Studio 54.”

 @gucci

@gucci

4. Posebna pažnja posvećena je dekoraciji, pa su tako pozadinu činili veliki ekrani sa mnogo svetla na kojima su se mogli videti različite grafike i floralni printovi.

@premiermodels

@premiermodels

5. Zanimljiv oblik rukava koji je nešto širi u predelu ramena i nadlaktice dok se sužava u donjem delu Alessandro je koristio na mnogim komadima – kaputima, haljinama i bluzama.

@gucci

@gucci

6. Ove sezone rubovi su postali uzbudljivi jer su dobili dodatke u vidu neodoljivih resa.

@gucci

@gucci

7. Umetnica Petra Collins debitovala je na modnoj pisti u odelu ukrašenom prepoznatljivom Gucci maramom.

@gucci

@gucci

8. Gucci je ostvario saradnju sa grafitnim umetnikom čije je umetničko ime Trouble Andrew, a kao rezultat toga nastale su torbe sa zanimljivim natpisima.

@poshandglamour

@poshandglamour

9. Prepoznatljivi Gucci vizualni motivi kao što su zmija ili panter koji riče ni ovog puta nisu izostali.

@thewebster

@thewebster

10. Kao i uvek, modeli su nosili mnogo aksesoara, ove godine na oko su nam zapale zanimljive ogrlice, bogato urašeno prstenje, šeširi…

@scandebers

@scandebers

11. Budući da Gucci Dionysus torba postala omiljena među modnom elitom, nije izostala ni iz ove kolekcije. Model je međutim dobio redizajnirano rešenje u vidu sovinih očiju zajedno sa malim trepavicama.

Poslednje vesti
Ne propustite