12.09.2015

Sve što treba da znate o prvoj Givenchy reviji na Fashion Week-u u Njujorku

Givenchy na čelu sa Riccardom Tiscijem položio je ispit kod modne publike u Njujorku! Prva revija prestižne modne kuće na Njujork Fashion Week-u (do sada su nove kolekcije predstavljali na Nedelji mode u Parizu) izazvala je nezapamćenu medijsku pažnju. A sam show prevazišao je sva očekivanja. Ako dodamo da je Marina Ambamović “umešala svoje prste” u čitav spektakl, kao art direktor revoje, onda vam je jasno da rezultati mogu biti samo odlični.

4p g 11915

Revija je održana u prostoru “Pier 26” u Hudson River Parku. Lokacija nije izabrana slučajno već se sa revije pružao otvoren pogled na “Freedom Tower”, izgrađen na mestu gde su se nalazile bliznakinje. Datum revije je 11. septembar, pa je simbolika i više nego logična.

3p g 11915

Svi detalji kojima je prostor ukrašen napravljeni su od recikliranih materijala, a dok su modeli šetali pistom pratile su ih pesme iz šest različitih zemalja koje su simbolizovale potrebu da se ljude sveta ujedine i kažu “ne” diskriminaciji. Čitav šou pratili su performansi, a sve je bilo u znaku praštanja, početak novog života, nade i ljubavi.

2p g 11915

U prvoj polovini revije Tisci je prikazao haljine od satena i čipke, pidžama odela, potkošulje u pastelnim tonovima, kao i kombinacije haljina, dugih ogrtača sa sjajnim reverima. Drugi deo je bio posvećen luksuznim haljinama. Riccardo se nastavio na svoju prošlu reviju kada su modelima lica ukrašena pirsingom i biserima, pa su ovog puta pojedine manekenke nosile zlatne maske sa velikim kamenjem.

1p g 11915

Čast da zatvorio šou o kojem će se dugo pričati imala je Joan Smalls koja je nosila crnu večernju haljinu od somota sa asimetričnom suknjom od bogatog krzna.

7p g 11915

Prvi red je bio priča za sebe. Dolazak Kim Kardashia i Kanye Westa očekivano nije izostao, a tu su bili i Irina Sain, Steven i Liv Tylor, Amanda Seyfried, Nicki Minaj, Uma Thurman… Najviše pažnje izvao je dolazak Julie Roberts koja je prvi put nakon 14 godina posetila jedan modni šou. A Riccarda su podržale i kolege Alexander Wang, Jeremi Scott, Vera Wang i Margherita Missoni.

5p g 11915

6p g 11915

8p g 11915

Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite