nas u 12917
12.09.2017

Sve što treba da znate pre nego što se odlučite na korekciju usana

Jedan od najjačih aduta kada je u pitanju lep i atraktivan izgled jesu pravilne, jedre i senzualne usne koje mogu potpuno transformisati izgled lica i uticati na opšti utisak koji osoba ostavlja. Dok mlade devojke pribegavaju povećanju usana iz estetskih razloga, ženama u srednjim godina upotreba filera preporučuje se radi podmlađivanja jer pune usne brišu nekoliko godina. Sve što bi trebalo da znate pre nego što se odlučite na ovu estetsku korekciju otkriva vam naša stručna saradnica Dr Branka Ostojić, specijalista dermatologije i estetske medicine iz ordinacije Medical Line Dr Ostojić

nas b 1917

Prirodno pravilna simetrija je prava retkost, usne vremenom gube svoj volumen a sa procesom starenja pojavljuju se borice i usahlost. Ono što je dobra vest, jeste da hijaluronski fileri mogu potpuno osvežiti izgled. Upotrebom kvalitetnog materijala, iskusan doktor će korigovati nedostatke, popraviti asimetriju, regulisati ožiljke, dodati volumen, definisati Kupidonov luk, obrisati sitne bore, podići uglove, podmladiti izgled kompletne regije ili već pronaći konkretno rešenje koje je najoptimalnije za problema sa kojom se suočavate. Jako je važno ne preterivati jer nema potrebe za predimenzioniranošću i karikaturalnim izgledom. Ono što se meni kao doktoru dopada jeste činjenica da trend jako velikih usana polako prolazi, i da vraćamo se prirodnijem izgledu. Pravi filer u rukama stručnjaka i dozirana količina su najbolji recept za lep i negovan izgled. Moja preporuka je isključivo upotreba filera na bazi hijaluronke kiseline jer su biorazgradivi i bezbedni pa samim tim ne postoji opasnost od komplikacija kakve se viđaju nakon primene trajnih filera, metakrila odnosno biopolimera. Fileri na bazi kalcijum hidroksi-apatita su novijeg datuma i pokazali su se odličnim za voluminizaciju lica ali se nikada ne koriste za usne.

2u 12917

Prilikom estetskih korekcija vaš doktor će obratiti pažnju na to kako da uskladi oblik i volumen usana sa ostatkom lica. To nije jednostavno. Ne treba da vas iznenadi činjenica da i danas poštujemo univerzalne postulate čuvenog Leonarda Da Vinčija koji je kroz matematičke proračune dolazio do idealnih proporcija. Zlatni standard u ovom slučaju iznosi 1:1,618. Na ovaj način spajamo matematiku i umetnost a svojim korisnicima obezbeđujemo fantastične rezultate.

3u 12917

Naslovna fotografija: @blaancapadilla
Foto: Promo

Poslednje vesti
Ne propustite