19.02.2017

Svet manikira: 20 trikova koje znaju samo eksperti

Izgled ruku i noktiju mnogo toga govori o svakoj osobi. Ovo je jedna od prvih stvari koje primećujemo kod drugih, ali i ono što oni najpre primete kod nas. Zato su lepe i negovane ruke imperativ svake žene koja vodi računa o sebi, a uredni nokti se podrazmevaju. Ukoliko želite da uvek imate odličan manikir, kao da ste upravo izašli iz salona, sledite naših 20 saveta i nikada nećete grešiti.
Uz ove male trikove, uvek ćete ostavljati utisak osobe od stila.

1. Uvek koristite base coat pre nanošenja laka. Osim što će vaš makir trajati duže, nokti će vam biti zaštićeni te neće doći do pojave žutila ili drugih depigmentacija.

1m 19217

2. Pravilno nanošenje laka za nokte podrazumeva da namažete čitavu nokatnu ploču. Zaboravite na savete iz prošlog veka koji glase da bi sa leve i desne strane deo nokta trebalo da ostane nenalakiran ne bi li oni vizuelno izgledali duže.

3. Lak se pravilno nanosi u tri kratka poteza – jedan po sredini i dva sa strane. Dakle sredina, levo i desno, i to je to. Ako previše puta pređete četkicom preko nokta, lak može da izgleda neuredno jer će početi da ostaju linije od četkice.

4. Nikada ne nanosite debele slojeve laka za nokte. Bolje je naneti nekoliko tanjih slojeva, nego jedan deblji.

5. Ukoliko prilikom aplikacije laka slučajno bojom pređete i preko kože prsta, najefikasniji način da otklonite višak boje jeste uz pomoć stare četkice za zube. U ovu svrhu može poslužiti i četkica za nanošenje ruža za usne koju ne koristite.

6. Nakon lakiranja obavezno nanesite top coat koji će stvoriti lep završni sloj, a osim toga lak će potrajati duže.

2m 19217

7. Ako želite efekat kao da ste upravo izašli iz salona, na kraju dodajte nekoliko kapi ulja za super brzo sušenje laka za nokte. Ona se nanose na ivicu između zanoktice i laka za nokte. Ovaj proizvod se sam ravnomerno raspoređuje preko laka za nokte, a esencijalna ulja, između ostalog, i hrane vaše zanoktice.

8. Izbegavajte lakove za nokte koji se brzo suše. Oni dehidriraju nokatnu ploču i mogu dovesti do pucanja noktiju.

9. Ako želite da vam se lak brže osuši, nakon makira stavite ruke u posudu sa hladnom vodom. Jako je važno da ovo uradite tek kada se gornji sloj osuši jer ćete u suprotnom upropastiti svoj manikir.

10. Ako želite da vam duže traju, lakove za nokte čuvajte na hladnom, suvom i tamnom mestu. Tokom leta ih slobodno možete držati i u frižideru.

11. Kada lak počne da se steže dobro je dodati mu nekoliko kapi acetona. Ovo je čuveno pravilo koje smo svi naučili od baka i mama, ali je uvek dobro setiti ga se.

3m 19217

12. Nikada potezima gore-dole ne mućkajte lak za nokte. Umesto toga, stavite bočicu između dlanova i držeći ruke vertikalno, lagano protljajte lak. Time ćete izbeći stvaranje mehurića, a samim tim lak će lepše izgledati na vašim noktima.

13. Nikada ne secite nokte jer to nepovratno uništava nokatnu ploču. Skraćujte ih odgovarajućim turpijama.

14. Grickalice koristite samo za uklanjanje zanoktica.

15. Nikada ne turpijajte nokte potezima napred – nazad, jer to, takođe, tanji i uništava nokatnu ploču. Važno je da turpiju uvek koristite u jednom smeru.

16. Koristite skidače za lakove bez acetona uvek kada je to moguće. Odličan izbor su oni koji u sebi imaju negujuća ulja.

17. Koristite vatu od pamuka kada skidate lak za nokte jer ona deluje negujuće.

5m 19217

18. Ukoliko želite da vam manikir traje i do nedelju dana, birajte lakove sa glitterom. Jedina mana ovih lakova je ta što se teško skidaju i što tom prilikom može da dođe do oštećenja nokatne ploče. Da biste ovo izbegli, najpre male parčiće vate natopite acetonom i stavite ih preko svakog nokta. Ostavite tako minut ili dva, a tek potom uklonite lak.

19. Ako volite lakove u neon tonovima i ako želite da te boje budu što intenzivnije, pre nanošenja najpre namažite sloj belog ili transparentnog laka.

20. Izbegavajte lakove koji u sebi sadrže formaldehid, toluen i dibutil ftalat. Ova jedinjenja su štetna za zdravlje, a putem nokta mogu da dospeju i u vaš organizam. Birajte zato proizvode proverenih brendova kao što su Essie, O.P.I, Sally Hansen….

4m 19217

Foto: Instagram/@opi_products, @nailberry_, @paintboxnails, @sally_hansen

Poslednje vesti
Ne propustite