11.01.2022

Svi make-up trendovi koje ćemo nositi ove godine

Kraj 2021. godine jasno je pokazao da je no make-up make-up era završena i da smo spremni za potpuno novo poglavlje kada je reč o šminki. To nam potvrđuju i najavljeni trendovi za 2022. godinu, koji će se uglavnom vrteti oko blistavih i razigranih lookova. Braon ruževi, zeleni ajlajner, sjajna koža i naglašene trepavice samo su neki od trendova koje ćemo nositi u narednih 12 meseci, a među vodećim make-up lookovima našli su se i oni koji će zadovoljiti ukus večitih minimalista. U nastavku vam otkrivamo sve make-up tendencije za tekuću godinu.

BRAON RUŽ

@hungvanngo

O velikom povratku braon ruža već smo vam pisali. Reč je o trendu iz 90-tih godina koji smo opet naprsno zavoleli, a ovakav razvoj situacije ni malo nas ne čudi ako imamo u vidu da je braon univerzalna zemljana boja koja odgovara svim tonovima kože. Ako niste sigurni kako da izaberete odgovarajuću nijansu, pogledajte ovde.

Fenty Beauty Mattemoiselle Plush Matte Lipstick – nijansa PMS

L’Oréal Paris Colour Riche Original Satin Lipstick – nijansa Cinnamon Toast

NEGUJUĆE MAKE-UP PODLOGE

@aliandreeamakeup

Bilo da je reč o dnevnim ili večernjim lookovima, make-up podloge sa negujućim sastojcima, koje na koži izgledaju prirodno, već nekoliko sezona jedan su od vodećih trendova. U skladu sa tim, neke dobro poznate formule sada su unapređene, a poslednja u nizu je L’Oréal Paris True Match. Novo izdanje kultnog tečnog pudera ima svojstva seruma, ali i dalje savršeno prekriva nesavršenosti.

L’Oréal Paris True Match Nude Plumping Tinted serum

ZELENA OLOVKA

@nikki_makeup

Zelena olovka na očima savršena je alternativa crnoj boji, a najbolje se slaže uz braon i roze senke i nude karmine.

Kiko Milano Lasting Precision Automatic Eyeliner and Khol, nijansa 18 Deep Green

DOUBLE-WINGED EYELINER

@patrickta

Oči koje su dvostruko naglašene ajlajnerom takođe nisu novina u make-up svetu. Ovakvi lookovi pogodni su za večernje izlaske i specijalne prilike, a pošto zahtevaju veliku preciznost, nemojte ih isprobavati ukoliko niste dovoljno vešti. Ostatak make-upa trebalo bi da bude što svedeniji, a naglašene trepavice se podrazumevaju.

Deborah Extra Precisione Black ajlajner

Maybelline Lash Sensational Sky High maskara

NAGLAŠENE USNE

@nikki_makeup

Nakon što smo prihvatili da su tamnija olovka i nekoliko tonova svetliji ruž ponovo ok, vraća nam se i trend koji podrazumeva usne naglašene olovkom koja prelazi ivicu usana. Ne moramo da vam kažemo da je ovo trend koji je bio aktuelan 90-tih godina, a koji se ponovo vratio, ali nam se dopada jer je ovo odličan način da vizuelno povećamo usne. Uvek birajte olovku i ruž u istoj boji kako bi vaše usne izgledale što prirodnije.

KVD Beauty Everlasting Lip Liner – Lolita

KVD Beauty Studded Kiss Lipstick – Lolita

DUGE TREPAVICE PUNE VOLUMENA

@patrickta

Iako je ovaj trend praktično klasika koja nikada ne izlazi iz mode, naglašene trepavice pune volumena ove godine biće poželjne u svakoj prilici. Zato je pravo vreme da nabavite uvijač za trepavice i kvalitetnu maskaru, dok će vam za večernje make-up lookove biti potrebne i veštačke trepavice.

essence Lash Princess False Lash Effect maskara

Shiseido uvijač za trepavice

Catrice Lash couture pojedinačne veštačke trepavice

GLITTER, GLITTER EVERYWHERE

@gigihadid

Mada šljokice na očima tradicionalno nosimo u sezoni partyja, ovog puta one će ostati aktuelne tokom čitave godine. Ukoliko želite da isprobate ovaj trend, vreme je da nabavite senke sa glitterom.

Huda Beauty Mercury Retrograde paleta senki

Colourpop Glitter gel – nijansa Moonlight Legend

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @nikki_makeup, @nikki_makeup
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite