28.10.2015

Svi volimo eklere: Farci delicije kao mala umetnička dela

Fini krem, neodoljiva glazura uz supljikavo i hrskavo testo jasna su asocijacija na francuski ekler. Ova šarmantna delicija koja vodi poreklo još iz 19. veka kod nas je bila prilično zapostavljena. Nepravda je ispravljena kada se nedavno među beogradske “slatke” brendove pojavio koncept “Farci” koji je svoju ponudu zasnovao na savršenim eklerima uz zavodljive mini eklere i princez krofne.

5p f 271015

Ideja je potekla od glavnog poslastičara “Farci-ja”, Dušana Jeličića koji je posle višegodišnjeg školovanja, rada i saradnje sa najpriznatijim svetskim virtuozima poslastičarstva razvio, za naše tržište, potpuno novi koncept. Ideja je bila da se stvore savršeni deserti koji će zadovoljiti čak i kriterijume najzahtevnijih hedonista.

3p f 271015

Zato “Farci” pravi eklere po tradicionalnoj francuskoj recepturi i tehnici koja je nastala kao rezultat uspešne saradnje Dušana Jeličića i francuskog šefa Frederica Vendredyja. Osim po ukusu, sve delicije su i jedinstvenog modernog izgleda, a pakuju se u raskošne kutije.

8p f 271015

U ponudi su ekleri deset različitih ukusa, među kojima su klasični poput čokolade ili vanile, ali nešto egzotičniji kao što su kafa ili pistaći, a posebnu pažnju obratite na ekler amarena sa kremom i glazurom od višnje uz dodatak kandirane trešnje i dekoracijom od čokolade.

4p f 271015

Princez krofne spremaju se po francuskoj recepturi uz dodatak hrskavog testa, a slasno punjenje dolazi u tri različita ukusa – vanila, čokolada i jagoda.

7p f 271015

Ukoliko želite da sebi i svojim najbližima priredite pravi mali slatki ugođaj, da iznenadite negu dragu osobu ili su vam potrebne poslastice za privatnu ili poslovnu zabavu, “Farci” je idealno mesto za vas. Sve o ovim ukusnim desertima možete pronaći na Facebook stranici Farci ili oficielnom web sajtu.

6p f 271015

Foto: Facebook/Farci

Poslednje vesti
Ne propustite