02.10.2015

This is the Balmain Army: Nova estetika Oliviera Rousteinga

Na Nedelji mode u Milanu, svoju žesnku vojsku okupila je Donatella Versace, a u Parizu je to uradio Olivier Rousteing. Maestralni dizajner je kolekcijom proleće/leto 2016 za Balmain prikazao svu moć žene.

1p b 11015

Revija u dvorani InterContinental Paris Le Grand mnoge je podsetila na evente na kojima se okupljaju svetske zvezde, jer ne samo da su u prvom redu sedele mnoge slavne ličnosti već su i pistom prošetali najpopularniji top modeli današnjice. Kendall Jenner, Gigi i Bela Hadid, Joan Smalls, Jourdan Dunn, Lily Aldridge, Douzen Kroes, Sasha Luss, Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana, samo su neke od manekenki koje su nosile reviju.

1pp b 11015

Dominacija zemljanih tonova, naglašena ramena, moćne kreacije, pletivo i haljine koje su prava modna remek dela, prvi su utisci o kolekciji. Mnogi komadi su u karamel tonovima koji su bili aktuelni devedesetih godina prošlog veka, a tu su i boje Afrike poput narandžaste, zelene i plave. Karneri, prozračni modeli i kristali na odeći, neki su od dominatnih potpisa nove Rousteingove kolekcije.

3p b 11015

Modeli su veoma raznoliki, ali svi naglašaju snažnu moć savremene žene. Tako se mogu naći lepršave suknje sa karnerima, zanimljive jakne i mantili, ali i elegantne haljine dostojne svakog crvenog tepiha. Olivier je ovog puta odlučio da napravi mali otklon od dosadašnje upeglane estetike Balmaina i da u nju unese elemente grungea, ali u okvirima koji su prepoznatljivi za brend.
– Bio sam inspirisan životom u tridesetim – rekao je nakon revije dizajner koji je nedavno proslavio 30. rođendan! On je dodao da ga je saradnja sa brendom H&M podstakla da počne da razmišlja izvan dosadašnjih okvira.
Pogledajte neke od najupečatljivijih look-ova sa jučerašnje revije.


Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite