20.09.2015

Top 3 kafeterija u Beogradu koje igraju na kartu industrijskog enterijera

Od grada koji je imao prilično loš izbor kafe, Beograd je postao prestonica u kojoj se otvara sve više kafeterija sa ozbiljno dobrom i raznovrsnom ponudom. Poslednjih godina naša nepca su se poprilično razmazila, pa više ne želimo da uživamo samo u odličnom ukusu već i u jednistvenom ambijentu. Među lokalima specijalizovanim za služenje omiljenog crnog napitka izdvajaju se oni koji igraju na kartu industrijskog enterijera. Jedan od vodećih trendova u svetu preselio se i kod nas, a ovi prostori daju nam neobičan osećaj komocije i ležernosti. Danas vam predstavljamo tri odlične kafeterije uređene u industrijskom stilu, a posebnost ovih prostora je i u tome što je svaki za sebe zadržao prepoznatljiv izraz, bez obzira na praćenje trenutnih trendova u uređenju.

Bašta Parkić

1p k 19915

Kafić Bašta Parkić savršeno je mesto za jutarnju kafu. Enterijer kafića uređen je u industrijskom stilu kojim dominiraju materijali kao što su beton, opeka i drvo. Iako se korišćenje takvih materijala može činiti hladnim i neosobnim, ovaj lokal je uspeo da se izdvoji korišćenjem materijala koji su učinili prostor toplim, privlačnim i idealnim za svakodnevno uživanje na piću u društvu prijatelja.

2p k 19915

Osim dnevne ponude pića i kafe, Bašta Parkić predstavlja mesto okupljanja svih ljubitelja dobrog noćnog provoda. Petkom ovo mesto postaje klub u kom se okupljaju ljubitelji elektronske muzike.

3p k 19915

4p k 19915

Zona Industriale

5p k 19915

U centru Beograda smeštena je i Zona industriale. izdvaja se po ponudi tri različite vrste espresso kafe koje dolaze iz radionice Java Coffee: Brasil, El Salvador i Blend, a sve su 100% arabica. Baristi su obučeni i za takozvani Latte Art, pa tako kafa s mlekom, osim ukusom, osvaja i izgledom.

6p k 19915

Osim zbog kafe, posetioci dolaze i zbog dobre jazz muzike. Enterijer lokala uređen je u industrijskom stilu, nedovršenog je izgleda, sirovih i grubih površina sa neobičnim detaljima. I na ovome mestu je postignuta toplina prostora, uprkos hladnim materijalima i nedovršenom izgledu.

7p k 19915

8p k 19915

Java Coffee

9p k 19915

Grupa pasioniranih ljubitelja kafe sastala se i pokrenula prvu pržionicu u Varšavi s idejom da potrošačima ponudi sveže prženu, kafu sa poreklom (znajući prave korene kafe i proizvođača), kao i specialty coffee (kafe arabike sa prefinjenim ukusom). Počeli su sa tradicionalnom Probat pržionicom i pokrenuli mali maloprodajni lanac kako bi istakli taj jedinstveni odnos prema omiljenom crnom napitku.

10p k 19915

Kako su ljudi prepoznavali razliku ukusa Java kafe, pristizalo je sve više zahteva za prženje u drugim kafićima, kafanama, restoranima i hotelima. Razvijajući se dalje, 2013. godine otvorio se i Java Coffee u Beogradu koji svojim atraktivnim enterijerom upotpunjuje doživljaj ispijanja vrhunske kafe.

11p k 19915

12p k 19915

Foto: Facebook/Kafić Bašta Parkić, Zona Industriale, Java Coffee Srbija

Poslednje vesti
Ne propustite