01.03.2016

Top 5 knjiga koje će vas motivisati da promenite život

Ukoliko lako odustajete od svojih snova ili nemate motivaciju da ostvarujete ciljeve koje ste sebi postavili, najbolji način da probudite istrajnost jeste čitanje knjiga. Mnogo je ljudi koji su usled svakodnevnih briga zaboravili na svoje želje i sve one stvari koje ih čine srećnim, pa ukoliko spadate u tu grupu, pravo je vreme za promenu. Donosimo vam listu od 5 knjiga koje će u vama probuditi želju da ponovo ostvarujete svoje snove.

1. Tajna (Ronda Bern)
Godine 2006. u Americi je premijerno prikazan film “Tajna”, autorke Ronde Bern, a posle ogromnog uspeha, objavljena je istoimena knjiga. Mnogi veruju da posle objavljivanja Tajne, ništa više nije isto i da ona donosi preokret u načinu razmišljanja svih nas koji je saznamo i primenimo i pomoći nam da sebi i svima koji nas okružuju pružimo nov i srećniji život. Tajna ne nudi gotove recepte, ali vam otkriva puteve i prečice kako da potpuno ovladate svojim životom i svojom sudbinom.

2. Kako da izlečite svoj život (Lujza Hej)
Ovo je izuzetna knjiga za one koji žele da unesu pozitivne promene u svoj život i da pronađu izvore samopouzdanja i ljubavi prema sebi. Ovo je priručnik za ljude pritisnute problemima, koji žele i moraju da se ponovo rode, da krenu drugim putem, da nauče da budu zadovoljni sobom, a time će biti uspešniji, zadovoljniji i srećniji. Lujza smatra da nema toga što se ne može izmeniti i izlečiti snagom volje, potrebno je samo malo mentalne higijene, mora se izmeniti način mišljenja.

3. Razgovori s Bogom (Nil Donald Volš)
Za­mi­sli­te da ste mo­gli Bo­gu da po­sta­vi­te naj­za­go­net­ni­ja pi­ta­nja o po­sto­ja­nju – pi­ta­nja o lju­ba­vi i ve­ri, do­bru i zlu, ži­vo­tu i smr­ti. Pret­po­sta­vi­te da je Bog dao ra­zu­mlji­ve i ja­sne od­go­vo­re. To se de­si­lo Ni­lu Do­nal­du Vol­šu. Mo­že se de­si­ti i va­ma. Čitajući ovu knigu, upra­vo će­te do­ži­ve­ti raz­go­vor…

4. Traži i dobičeš (Ester i Džeri Hiks)
Ova fascinantna knjiga prezentuje učenja nefizičkog entiteta po imenu Abraham. Pomoći će vam da naučite kako da manifestujete svoje želje da biste mogli da živite radostan i ispunjen život kakav zaslužujete. Čitajući je, shvatićete kako na vaše odnose s ljudima, zdravlje, finansije, pitanja karijere i ostalo utiču Univerzalni zakoni koji upravljaju vašom prostornovremenskom stvarnošću – a otkrićete i moćne procese koji će vam pomoći da se prilagodite pozitivnom toku svog života.

5. Misli i obogati se (Napoleon Hil)
Nakon što je razgovarao sa više od 500 najuticajnijih muškaraca i žena svog vremena, autor je otkrio tajnu kako se obogatiti, a svoju je filozofiju zanovao na ideji da ako možemo da naučimo da mislimo kao bogataši, onda možemo da počnemo i da se ponašamo kao oni. Razumevanjem i primenom 13 jednostavnih koraka koji čine Hilovu formulu, možete ostvariti svoje ciljeve, promeniti život i uživati u statusu bogatog i uspešnog čoveka.

Foto: lifewithme.com

Poslednje vesti
Ne propustite