07.03.2017

Top makeup trendovi za proleće 2017

Sa prolećnom modom dolaze nam i odgovarajući makeup trendovi koji će savršeno zaokružiti svaki look, bilo da je reč o dnevnoj ili večernjoj varijanti. Od bezvremenskih, nonšalantnih crvenih ruževa u nešto zanimljivijoj varijanti do prirodnog, blistavog tena izdvojili smo najveće makeup trendove kao i kratak vodič kako da na najlakši način rekreirate lookove koje smo mogli videti na revijama modnih kuća Michael Kors, Anna Sui, Rebecca Minkoff i Cushnie et Ochs.

1. No-Makeup Makeup

1m 7317

Već nekoliko godina zaredom ovo je najpopularnija makeup tehnika za dan! Zahvaljujući minimalnom korišćenju šminke vaše lice će dobiti potreban sjaj, a u prvom planu biće vaša prirodna lepota. Mnogi dizajneri promovisali su ovakav makeup look koji je do savršenstva doveden na reviji Michaela Korsa na Nedelji mode u Njujorku kada je predstavljao kolekciju za proleće/leto 2017.

2m 7317

Tutorial: Najpre nanesite prajmer na lice, a potom i tanak sloj tečnog pudera srednje prekrivne moći. Na podočnjake stavite korektor. Vrhove jagodica istaknite hajlajterom, a na obraze nanesite i malo bronzera kako bi vaše lice dobilo potreban sjaj. Imajte u vidu da ovo nije konturisanje, pa je potrebno da dobro izblendujete bronzer kako ne bi bilo grubih prelaza na vašem licu. Na kraju, nanesite maskaru, olovkom istaknite obrve, a na usne nanesite sjaj.

2. Smokey-Eye u boji šljive

3m 7317

Možda ste već pomislili da je makeup u boji šljive ostao u prethodnoj sezoni, ali dizajnerka Anna Sui je na svojoj reviji pokazala da ćemo i ove sezone nositi ljubičaste nijanse na očima. Na njenoj reviji, Gigi Hadid prošetala je savršeni smokey-eye koji je dovoljno efektan za svaku večernju priliku. Možete ga nositi i u diskoteci, ali i na crvenom tepihu.

4m 7317

Tutorial: Da biste dobili ovaj look, potrebna vam je samo jedna ljubičasta senka koja u sebi ima sedef. Urban Decay’s Eyeshadow in Last Call može biti odličan izbor. Nakon što tankom četkom precizno nanesete senku na čitav kapak i na predeo ispod donjih trepavica, uzmite nešto mekšu četkicu za senke i dobro izblendujte sve rubove. Zapamtite da se u ovom look-u sve vrti oko blagih prelaza.

3. Razmazani ajlajner

5m 7317

“I slept in my makeup” look-ovi sve su popularniji poslednjih sezona, a jedan od odličnih videli smo i na reviji dizajnerke Rebecce Minkoff. Ovo je savršen trend za sve devojke koje nisu previše vešte u nanošenju šminke i koje ne vole da vode računa o svakom detalju na svom licu.

6m 7317

Tutorial: Najvažniji proizvod koji vam treba za ovakav look jeste crni krejon. Stavite ga na donje i gornje kapke, a potom ga blago razmažite (možete to činiti četkicom ili prstima). Očistite viškove sa rubova očiju i potrudite se da svi prelazi budu blagi. Na kraju, nanesite maskaru u nekoliko slojeva.

4. Ruž u dve boje

7m 7317

Ovaj trend rezervisan je samo za najsmelije devojke, a videli smo ga na revijama brenda Cushnie et Ochs i dizajnera Jasona Wua. Sunčani prolećni dani daju slobodu da se malo poigrate sa bojama i kada je reč o makeup-u, pa ukoliko volite da eksperimentišete, ovo je savršen izbor za vas.

8m 7317

Tutorial: Najpre na gornju usnu nanesite ruž u jakoj mat crvenoj boji, odličan izbor je Estée Lauder Pure Color Love. Potom stavite na donju usnu karmin u roze boji. Najvažnije je da vodite računa da usne ne smeju da vam se dodiruju kako ne bi došlo do mešanja boja. Dakle, ukoliko ste navikli da razmazujete ruž tako što priljubite jednu o drugu usnu, imajte u vidu da je sada to najstrože zabranjeno.

Foto: simplysona.com, HarpersBazaar.com, Elle.com, Allure.com

Poslednje vesti
Ne propustite