17.10.2021

Topla čokolada na tri načina za sve koji žele da razmaze svoja nepca

Hladni jesenji dani kao stvoreni su za uživanje u toplim napicima, a jedan od omiljenih svakako je topla čokolada. Postoji bezbroj načina da pripremite ovaj neodoljivi napitak i u svakoj verziji probudiće sva vaša čula. Osim što je možete poslužiti uz doručak kako bi se zasladili i započeli dan preplavljeni toplinom i mirisom, topla čokolada idealna je i u popodnevnim i večernjim satima kada je najradije pijemo uz keks ili medenjake. U nastavku vam donosimo tri receprta za ovaj voljeni napitak, koje možete isprobati već danas, a mi smo sigurni da ćete im se iznova vraćati.

TOPLA ČOKOLADA SA VANILOM

Sastojci:
2 šolje mleka
1 supena kašika meda ili javorovog sirupa
2 kafene kašike kakao praha
6 gr tamne čokolade
1/2 kafene kašike ekstrakta vanile
šlag za dekoraciju
narednada čokolada, muskatni orah ili cimet za dekoraciju (po želji)

@halfbakedharvest

Priprema: U šerpi pomešajte mleko, med ili javorov sirup, kakao, čokoladu i ekstrakt vanile, pa kuvajte na srednje jakoj vatri uz stalno mešanje kako biste bili sigurni da se sastojci ne lepe za dno. Pre nego što mleko počne da ključa, sklonite šerpu s ringle i sipajte čokoladu u šoljice. Po želji dodajte šlag, narednanu čokoladu i začine.

TOPLA ČOKOLADA SA NUTELLOM

Sastojci:
2 šolje mleka
1 supena kašika Nutelle
1/2 kafene kašike cimeta
1 kafena kašika kakao praha

@evakosmasflores

Priprema: Na laganoj vatri ugrejte mleko, a kad proključa, dodajte Nutellu, kakao i cimet. Mešajte sve dok se smesa ne sjedini. Sipajte toplu čokoladu u šolje i po želji ukrasite šlagom.

BELA TOPLA ČOKOLADA

@minimalistbaker

Sastojci:
2,5 šolje mleka
10 gr bele čokolade za kuvanje
2 kafene kašike meda ili javorovog sirupa
prstohvat soli
1/2 kafene kašike ekstrakta vanile
šlag za dekoraciju
muskatni orah ili cimer (po želji)

@minimalistbaker

Priprema: Lagano zagrevajte mleko i belu čokoladu dok se ne rastopi. Sklonite s vatre, pa dodajte med, so i ekstrakt vanile i sve dobro promešajte. Sipajte u šolje i dekorišite šlagom i začinima.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @evakosmasflores
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite