nas o 15320
17.03.2020

Tri jednostavna pravila za organizovan i uredan ormar

Samoizolacije je reč koju najčešće slušamo poslednjih dana, ali i jedna od najpametnijih stvari koju možemo da uradimo ukoliko želimo da sebe i svoje najbliže zaštitimo od korona virusa. Kako bi dani puni izazova što pre bili okončani, najvažnije je da se ponašamo odgovorno i da slušamo savete lekara, koji apeluju da ne izlazimo iz kuće bez preke potrebe i da vodimo računa o higijeni, a pre svega da redovno peremo ruke.
Postoji mnogo načina da iskoristimo vreme koje provodimo kod kuće i da uradimo sve one stvari za koje do sada nismo imali vremena. Jedna od njih je i sezonsko raspremanje garderobera. Praktična organizacija kasnije će vam olakšati spemanje za odlazak na posao, a mnogi od vas će verovatno naći i komade na koje su potpuno zaboravili, a koje će želeti da nose ove sezone. Ne znate odakle da počnete? Evo nekoliko saveta.

wardrobe-feature

@sarahvonh

ZA POČETAK OČISTITE ORMAR I REŠITE SE NEPOTREBNIH KOMADA

Pre nego što počnete s organizacijom, najvažnije je da lepo očistite garderober. Izvadite sve stvari iz ormara i očistite ga iznutra blagim sredstvom kako bi odeću mogli da vratite na mirisne i čiste police. Nakon toga sledi najteži deo – odluka o tome koje ćete komade zadržati, a kojih ćete se rešiti. Najbolje je da odeću podelite u tri grupe – onu koju nosite, onu kojoj je prošao rok trajanja i onu za koju niste sigurni da li da je zadržite ili da je poklonite. Upravo će vam ta treća grupa oduzeti najviše vremena. Isprobajte sve stvari za koje niste sigurni da li su vam još potrebne i postavite sebi dva pitanja: da li vam dobro stoje i da li je reč o trendi ili klasičnim komadima? Po odgovorima na ova pitanja, znaćete koji je sledeći korak.

2o 16320

@mija_mija

PRIPREMITE VEŠALICE I KUTIJE

Sada kada ste očistili ormar i odlučili koje ćete odevne predmete zadržati, a od kojih ćete se odreći, došao je red da poređate svoju garderobu. Za početak je potrebno da obezbedite dovoljan broj vešalica i kutija kako bi vaš garderober bio pregledan. Sve zimske stvari poređajte u kutije i odložite na dno ormara da bi vam prolećni i letnji komadi bili nadohvat ruke.

3o 17320

@sarahvonh

PAMETNO ORGANIZUJTE ORMAR

Odvojite u ormarima posebna mesta za haljine, majice, košulje, jakne, blejzere, pantalone i farmerice, pletivo, suknje… Jakne, haljine, blejzere, pantalone, suknje i košulje poređajte po bojama i okačite na vešalice, a ostak garderobe uredno poređajte na police kako bi imali dobar pregled. Posebno mesto izdvojite za nakit i druge aksesoare, poput torbi ili marama. Kako bi vaš ormar predstavljao kompaktnu celinu, vodite računa da komade koje nosite zajendo, na primer pantalone i košulje, stavite jedne pored drugih kako biste imali bolji pregled mogućih kombinacija. Na ovaj način znatno ćete uštedeti vreme kada se sledeći put budete spremali za izlazak.

8283d62539a4bae393c394ca9c253ef3

Naslovna fotografija: @emmahill
Foto: Instagram, Ikea

Poslednje vesti
Ne propustite