07.05.2021

Tri male promene zbog kojih ćete se u svom domu osećati kao u spa centru

Sve rasprostranjeniji holistički pristup životu uči nas da za naše zdravlje nije dovoljno da vodimo računa o ishrani, da redovno vežbamo i da pijemo suplemente već je potrebno i da svoj dom uredimo tako da se u njemu osećamo opušteno i prijatno. Iako možda na prvi pogled uređenje enterijera u kom živimo nije usko povezano s našim zdravljem, činjenica je da smo u banjama ili spa centrima uvek bezbrižni, a razlog tome je okruženje koje je dizajnirano tako da opusti naš nervni sistem.

@katiehodgesdesign

Izbor nameštaja, boja, osvetljenja, dekoracije i mnogi drudi elementi igraju važnu ulogu u tome kako ćemo se osećati u nekom prostoru. Da biste izvukli maksimum iz svog doma nisu vam potrebne drastične promene već mali koraci koje svako može da preduzme. U nastavku vam otkrivamo tri načina da od svog doma stvorite lepše mesto za život.

OSLOBODITE SE PREDMETA KOJI U VAMA BUDE LOŠE EMOCIJE

@hellosaratrampinteriors

Kao što smo već rekli, naše okruženje u velikoj meri utiče na to kako se osećamo. Ukoliko su oko nas predmeti koji u nama bude negativne emocije, to dovodi do napetosti koja se može manifestovati čak i kao ansioznost, kroz bolove u predelu stomaka ili ukočenosti u ramenima. Zato je za početak potrebno da se oslobodite svih predmeta koji u vama izazvaju loše emocije. Ukoliko ih imate u svom stanu ili kući, vreme je da ih se otarasite. Ako je reč o poklonima, koje ne želite da bacite, odložite ih u podrumu ili na dno fioke kako ih ne biste svakodnevno gledali.

POBRINITE SE ZA KVALITET VAZDUHA

@modernly_you

Kvalitet vazduha u prostoru u kom živimo ima veliki uticaj ne samo na naše zdravlje već i na to kako ćemo se osećati. Nedostatak kiseonika može izazvati različite tegobe, a najčešće se manifestuje kroz glavobolje. Osim što je potrebno da svoj stan redovno provetravate, potrudite se da ga oplemenite i biljkama. Naš vodič za izbor saksijskih biljaka koje ne zahtevaju mnogo pažnje, a najbolje pročišćavaju vazduh u stanu, možete pogledati ovde.

ISKORISTITE ENERGIJU KRISTALA

@katherinecarterdesign

Upotreba kristala u uređenju enterijera jedan je od najefikasnijih načina za postizanje mira kada smo kod kuće jer oni imaju ulogu neke vrste stalnog podsetnika kako bi trebalo da živimo i kakvom bi energijom trebalo da zračimo. Zbog toga su važan deo Feng Shui kulture, a postoji čitava paleta različitih kristala kojima možete pronaći savršeno mesto u svom domu – ametist, rozenkvarc, topaz, gorski kristal… Svaki od njih unosi posebnu energiju, pa tako rozenkvarc isijava ljubav, ametist simboliše strast u smislu posvećenosti zadatim ciljevima i snažno utiče na kreativnost na svim poljima. Uzmite u obzir i citrin, za koji se veruje da ima najsnažniji uticaj kada snove treba pretvoriti u realnost dok je žad čuvar porodice i prijatelja, a gorski kristal unosi pozitivnu energiju u dom i simbol je životne vitalnosti.

@katherinecarterdesign

Zato pronađite mesta za kristale u svim prostorijama vašeg doma i smestite ih tako da budu vidljivi i na mestima koja su na direktnom izvoru svetlosti, jer im je ona neophodna da bi se punili i praznili, a samim tim i imali bolje dejstvo na prostor.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @em_henderson
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite