25.02.2021

Uzbudljive dokumentarne serije koje ne želimo da propustimo

Iako volimo da pratimo uzbudljive serije i filmove nastale kao plod mašte scenarista ili naslove inspirisane bestseler knjigama, i dalje nas najviše fasciniraju priče zasnovane na istinitim događajima. Na njih padamo i kada je u pitanju igrani sadržaj koji verno interpretira neki real-life događaj, ali još više ostajemo zapanjeni kada je reč o dokumentarcima. Ako su pritom glavni junaci slavne ličnosti, a priča raskrinkava skandale koji su potresli svet, onda je zagarantovano da ćemo ostati prikovani za ekran. Upravo nas takve dokumentarne serije krajem ovog i početkom sledećeg meseca očekuju na HBO GO platformi. Nastavite da skrolujete.

ALEN PROTIV FAROU
(premijera 22. februara)

Prva epizoda ove dokumentarne serije iz četiri dela već je prikazana, a novi sadržaj očekuje nas svakog narednog ponedeljka. Serija istražuje senzacionalne naslove u medijima i otkriva intimnu priču koja se krije iza jednog od najozloglašenijih holivudskih skandala – optužbi protiv Vudija Alena za seksualno zlostavljanje njegove tada sedmogodišnje ćerke Dilan, suđenja za starateljstvo sa Mijom Farou, detalja o Alenovom odnosu sa ćerkom Mije Farou, Sun-Ji, kao i kontroverznih posledica suđenja. Nekada čuveni po svom partnerstvu na filmu i van njega, životi Vudija Alena i Mije Farou nepopravljivo su narušeni, a njihova porodica je razorena kada su objavljene tvrdnje o zlostavljanju, nakon čega su usledile zajedljive rasprave u javnosti.
Kućni snimci, sudska dokumentacija, policijski dokazi, video i audio snimci koji nikada pre nisu objavljeni kombinovani su sa ekskluzivnim intervjuima sa Mijom Farou, Dilan Farou, Ronanom Farouom, porodičnom prijateljicom Karli Sajmon, tužiocem Frenkom Makom, rođacima, istražiteljima, stručnjacima i drugim očevicima, među kojima je mnogo onih koji prvi put javno govore o ovoj temi.

TAJGER
(premijera 4. marta)

U trenutku kada svi želimo brz oporavak čuvenom golferu nakon saobraćajne nesreće koju je pre dva dana imao u Kaliforniji, stiže dokumentarac koji detaljno prikazuje njegov uspon, pad i neverovatan povratak.
Tajger Vuds je do 2009. godine bio poznat kao najbolji golfer na svetu, a onda je otkriveno da je sportista vodio paralelni život. Iako se u javnosti prikazivao kao brižan otac dvojice sinova, koji je u srećnom braku sa lepom Elin Nordegren, mediji su najpre otkrili da je varao ženu sa Rejčel Učhil, a potom i da je imao na desetine afera tokom braka. Vuds je tada za sve okrivio svoju zavisnost od seksa, a ovaj skandal nije ga koštao samo braka već se drastično odrazio i na njegovu karijeru.
U seriji iz dva dela, prvi put javno o aferi govori njegova tadašnja ljubavnica Rejčel Učhil, ali i mnogi drugi ljudi koji su bliski sa sportistom i koji ga najbolje poznaju.

DAMA I DEJL
(premijera 1. februar)

Uzbudljiva dokumentarna serija istražuje odvažnu automobilsku prevaru u čijem je središtu transrodna preduzetnica Elizabet Karmajkl, koja je postala poznata kada je tokom nestašice goriva 1970-ih proizvela ekonomično vozilo na tri točka, koje je nazvala Dejl. Dok osvaja najpoznatije proizvođače automobila i investitore, razotkriva se misterija u vezi sa tehnologijom automobila i njenom iznenađujućom kriminalnom prošlošću. Prateći uspon i pad ove neverovatne preduzetnice, serija istražuje nesvakidašnju priču o prevari, porodici i identitetu. O Lizinom životu u seriji govore njena ćerka Kendi Majkl, sin Majkl Majkl, unuka Džeri Berčard, lokalni TV reporter Dik Karlson, producent KABC vesti Pit Nojs, šurak Čarls Ričard Benet, kao i advokati, tužioci i zaposleni u 20th Century Motor Car Company.
Serija ima četiri epizode, a tri su već dostupne za gledanje.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @naomiavrahami
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite