nas s 7819
07.08.2019

Tri nove serije o kojima ovog leta svi pričaju

Televizijske serije poslednjih desetak godina napravile su pravi bum na našim ekranima i postale koliko medijski, toliko i društveni fenomen. Prati ih publika svih klasa i uzrasta, u njima glavne uloge tumače najbolji holivudski glumci, a postale su i najprivlačniji deo televizijskog programa. U skladu sa tim, na delu je hiperprodukcija TV saga, ali samo najkreativnije, inteligentne i zabavne uspevaju da privuku pažnju velikog dela publike. Ovog leta, najviše se priča o tri uzbudljive serije koje su zaludele čitavu planetu.

GODINE I GODINE

Nakon izvrsne prošlogodišnje serije Veoma engleski skandal, velški scenarista i producenta Russell T Davies ove godine publici je predstavio seriju Godine i godine. U novom televizijskom ostvarenju od 6 epizoda pratimo živote proširene porodice Lyons iz Mančestera u periodu od 2019. do 2034. godine.
Davies je vrlo inteligentno, zanimljivo i dramski napeto napravio priču u kojoj se svetska kriza odražava na život članove jedne porodice. Sve globalne nevolje i katastrofe u seriji se prikazuju kroz perspektivu tih pojedinaca – osoba sa stavovima, emocijama, previranjima i privatnim problemima.

EUFORIJA

Drama o odrastanju prati grupu srednjoškolaca, njihove ljubavi i prijateljstva u svetu droge, seksa, traume i društvenih medija. Glumica i pevačica Zendaya predvodi glumačku postavu. Ona je sedamnaestogodišnjakinja Rue Bennet, koja je tek izašla s klinike za odvikavanje od droge i pokušava da pronađe svoje mesto u društvu, a život će joj se dramatično promeniti kada upozna Jules Vaughnu, transrodnu devojku koja se upravo doselila u grad nakon razvoda roditelja. Za razliku od većine tinejdžerskih serija, Euforija je slojevita i zabavna priča, koju voli i starija publika.

NAJJAČI GLAS

Serija od 7 epizoda nastala je po istoimenoj knjizi Gabriela Shermana, a govori o Rogeru Ailesu, osnivaču Fox Newsa, čiji lik tumači Russell Crowe. Serija se dotiče ključnih događaja u njegovom životu, uključujući odnose sa svetskim vođama iz kojih se rodila njegova politička karijera te je de facto postao vođa Republikanske stranke. Priča ne zaobilazi ni optužbe za seksualno uznemiravanje i nagodbe koje su dovele do kraja njegove vladavine Fox Newsom.

Foto: Printscreen

Poslednje vesti
Ne propustite