21.06.2016

Tri pravila za ravan i zategnut stomak

Bolna činjenica je da je područje oko stomaka jedno od onih koje je najteže učvrstiti. Zbog toga i žene koje se redovno rekreiraju često ne mogu da oblikuju svoje trbušne mišiće do perfekcije. Na sreću, uz pomoć stručnjaka razvijen je kompletni plan za ravnanje stomaka. On nije samo veoma efikasan, već je i mnogo jednostavniji od napornih vežbi za stomak sa kojim ste se mučili do sad. Ako pratite sledećih 3 jednostavnih pravila konačno ćete dostići željeni izgled svojih trbušnih mišića. A ko to ne bi voleo tokom bikini sezone?

1. Unosite masnoće

Možda ste do sada mislili da je dobro izbegavati masnu hranu i redovno birate obrano mleko ili jogurt sa niskim procentom masnoće, ali vreme je da promenite tu naviku. Imate dva odlična razloga za to. Pre svega, ljudi koji unose manje masnoće obično potrebu za kalorijama nadomešćuju unosom šećera, a znamo da se šećer nagomilava u predelu oko stomaka. Drugi razlog je taj što će vam mononezasićene masti odnosno takozvane dobre masti pomoći da skinete naslage u predelu trbuha.

2. Kombinujte vežbe

Skratite vaš naporan raspored treninga. Za optimalan rezultat potrebno vam je da trbušnjake vežbate samo 3 puta nedeljno. Svakodnevno ponavljanje velikog broja trbušnjaka neće vam pomoći da vam stomak brže postane ravan. Rezultate ćete videti ako vašim mišićima date poneki dan za odmor da se u potpunosti oporave. Opterećivanje vaših mišića tokom vežbi načinje tkivo i zato je potrebno vreme za odmor, da se mišići regenerišu. Pored toga, dovoljno je da svaku vežbu ponovite 15 do 20 puta. Ako vam taj broj ponavljanja ne predstavlja problem, vreme je za teže vežbe.

3. Izbegavajte stres

Ovu rečeicu ste verovatno čuli mnogo puta do sada. Ali, uz sve opasnosti koje stres ima po naše zdravlje, on dovodi i do nagomilavanja naslaga na trbušnim mišićima. Istraživanja su pokazala da je povišen nivo kortizola koji se luči kada se nervirate povezan sa debljanjem u predelu stomaka. Zato morate voditi računa i o tome kako se osećate.

Foto: Instagram/bagsandbunnies

Poslednje vesti
Ne propustite