30.10.2015

Tri prirodna preparata domaćih proizvođača za masnu kožu

Prirodna kozmetika već dugo je hit u svetu, a poslednjih godina ovaj trend ne zaobilazi ni nas. U Srbiji postoji nekoliko odličnih brendova koji sa mnogo ljubavi i pažnje kreiraju sve svoje proizvode i posvećuju se svakom segmentu – od izbora sastojaka do pakovanja. Reč je o grupi entuzijasta koji vole prirodu i vešto koriste njene darove u izradi kvalitetnih preparata za negu. Zato u svojim asortimanima kriju prave kozmetičke dragulje, a mi vam danas predstavljamo tri proizvoda za negu masne kože koja stižu iz tri različite radionice.
Ako ste mislili da je višak sebuma nerešiv problem, sigurno još niste isprobali ove čarobne preparate.

Maska za lice za masnu i mešovitu kožu, Nuppu

3p m 301015

Ova maska namenjena je za negu problematične, masne kože. Ima jako antibakterijsko delovanje, uklanja nečistoće, smanjuje proširene pore i matira kožu. Apsorbuje višak masnoće i smanjuje mitisere. Koristi se jednom u 6 dana tako što se nanese u tankom sloju na čistu, vlažnu kožu, ostavi na licu dok se skroz ne osuši i spere mlazom vode. Nakon nanošenja brzo počne zatezati kožu i to je normalna reakcija.

Truth serum, Alchemy Natural Cosmetics

2p s 301015

Ovo je moćni sebo-regulator koji oslobađa od svih simptoma prekomerne količine sebuma odnosno masnog ili mešovitog stanja kože. Upotrebljava se umesto kreme za lice, a iako možda zvuči paradoksalno da ulje treba stavljati na masnu kožu, trebalo bi da znate da je višak sebuma upravo znak da je koža dehidrirana i na taj način se brani.
Osim što reguliše masnoću, ovaj serum smanjuje pore i ujednačava ten koji je bez upala, crvenila i komedona, sa neodoljivo glatkom teksturom, vlažnim sjajem i jedinstvenim volumenom.

Camel Milk Soup sa lavandom i rose geranijumom, Sabi Handmade

nas p s 301015

Eterično ulje lavande sa svojim svežim i oštrim mirisom poseduje velika antiseptička i antibiotička svojstva. Obavezno se preporučuje za masnu ili osetljivu kožu, takođe je koristan u borbi protiv insekata. Zbog svog umirujućeg i opuštajućeg dejstva lavanda je izvrsna za podizanje raspoloženja. Koristi se kao antidepresiv. Okrepljujuće ulje Rose Geranijum ima sladak i opojan miris, astrigentno i protivupalno dejstvo i odlično je kod ublažavanja napetosti i depresije.

Poslednje vesti
Ne propustite