14.10.2015

Tri proizvođača prirodne kozmetike čiji su preparati pravi eliksiri lepote

Znate li šta sadrže kozmetička sredstva koja svakodnevno koristite? Od sapuna, krema i šampona do parfema, pa čak i paste za zube, gotovo svi proizvodi u sebi imaju hemijske supstance, kao što su parafin ili paraben, koje mogu izazvati iritaciju ili alergiju. Kada bismo pažjivije čitali etikete, verovatno bi prestali da koristimo mnoge preparate za negu.
Zbog toga je već godinama unazad, prirodna kozmetika trend u svetu. Reč je o sredstvima koja se uglavnom prave od voska, biljnih ulja, cvetne vode i drugih sastojaka koji imaju pozitivna dejstva na kožu: poboljšavaju njeno fiziološko stanje, hranjiva su, omekšavajuća i, za razliku od klasičnih kozmetičkih proizvoda, sadrže tek desetak sastojaka.
Među proizvođačima prirodne kozmetike sve je više domaćih brendova čiji su kreatori entuzijasti i pobornici korišćenja kvalitetnih sastojaka za negu. Spravljeni sa mnogo ljubavi, svi preparati predstavljaju pravo malo prirodno blago. Danas vam predstavljamo tri odlična proizvođača.

Manna prirodna kozmetika

Facebook/Manna

Facebook/Manna

Manna priča je počela, kada je 2004. godine, Andrea Varga-Daraboš, majka koja je za svoju porodicu želela zdrave, prirodne i kvalitetne proizvode primetila da je njena potraga bezizlazna. Zato je odučila da pomogne sebi i hiljadama drugih mama i da im obezbedi najbolje preparate za njih i njihove najmilije. Danas je ovaj brend dobro poznat po neverovatnim sapunima, kuglama za kupanje, egzotičnim puteri, balzami za usne i slepoočnice, eteričnim uljima, kao i sundjerima za kupanje i držačima za sapunima koji su lako dostupni u svim delovima Srbije. Sedište firme je u Subotici, a sve proizvode možete naručiti putem sajta http://manna.rs/.

Sabi Handmade

1p sh 23215

Dok su dve sestre, Jelena i Jasna Hajduković, radile zajedno u svom salonu lepote, okružene skupim, ekskluzivnim proizvodima koji daju dobre rezulate, shvatile su da im nešto nedostaje. To je bila – jednostavnost! Želja da stvore nešto od neprerađenog bilja i nerafinisanih biljnih ulja koje nam je priroda podarila, pretvorila se u prepoznatljiv brend. Što su se više upoznavale sa prirodnim sastojcima, sve su više bile sigurne da upravo u prirodi leže sva rešenja za negu naše kože. Sabi Handmade proizvodi su nastali iz ljubavi, a ponuda je podeljena na tri dela i čine je preparati za lice, telo i dezodoransi. Sve proizvode možete kupiti u Mikser House-u ili naručiti preko zvanične Facebook stranice.

AllMe

Facebook/AllMe

Facebook/AllMe

Ovo je kozmetička kuća sa tradicijom dužom od 140 godina. Svi preparati proizvedeni su po švajcarskoj recepturi baziranoj na brižljivo odabranim sastojcima, uz puno poštovanje savremenih principa nege kože i očuvanja životne sredine. AllMe je kozmetika za negu vrhunskog kvaliteta i prefinjenih, blagih mirisa, sa odabranim prirodnim sastojcima. Brend danas vode Slobodanka Vlajčić i grupa stručnih i vrednih žena. Pri izradi sapuna koriste biljna ulja za različite tipove kože lica i tela, a u ponudi su i preparati namenski rađeni za hotele, putna i poklon pakovanja… Postoji niz prodajnih mesta gde možete kupiti ove preparate među kojima su: Lilly drogerije, Apoteka Health&Beauty Beograd, Aroma marketi, Menda dečije radnje, Primax apoteke, Oaza zdravlja apoteke, Home centar, Galen Pharm apoteke, Tempo na Adi…

Poslednje vesti
Ne propustite