26.03.2016

TV serije koje će diktirati nove modne trendove

Svet mode i televizija oduvek su se dopunjavali, a poslednjih godina stil junakinja popularnih TV serija umnogome je uticao i na svakodnevno odevanje devojaka širom sveta. Tako smo početkom ovog milenijuma obožavali sve stylinge koje smo videli u seriji “Seks i grad”, a nakon toga pažnju nam je privukao stil junakinja tinejdžerske serije “Tračara”. Ova godina započela je lansiranjem i snimanjem nekoliko odličnih TV saga, kao i novim sezonama onih postojećih i nama omiljenih i zato vam donosimo listu od 4 odličnih serija čiji će vas glavni likovi osim glumačkim umećem osvojiti i jedinstvenim stilom.

1. The Collection

Foto: IMDb

Foto: IMDb

Radnja ove serije odvija se u modnoj kući u posleratnom Parizu, pa ne čudi što moda predstavlja jednu od najvažnijih okosnica čitave priče. Zvezda serije je ćerka Meryl Strep, sve popularnija Mamie Gummer koja se uglavnom pojavljuje u haljinama koje prate siluetu tela, a moćni aksesoari posebna su priča. Produkcijski tim serije poznat je po filmu “Rat i mir” tako da je kvalitet zagarantovan.

2. Vinyl

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Ukoliko ste ljubitelj stila iz 70-tih godina, sigurno ćete pronaći modnu inspiraciju u ovoj seriji. Radnja prati dešavanja u muzičkoj industriji u Njujorku kada su klubovima vladali neki od najvećih umetnika današnjice poput Micka Jaggera ili Matina Scorsesea. Glavni junaci su Olivia Wilde i Juno Tempo koji se pojavljuju u disco kombinezonima, živopisnim kaftanima i zanimljivim bluzama sa vintage printom. Kostimografkinja serije je John Dunn, koja je bila zadužena za kostim i u seriji “Mad Men”.

3. The Get Down

Ovo je prva televizijska serija redatelja Baza Lurhmanna, a bavi se nastajanjem hip-hop muzike koju su stvorili tinejdžeri u Bronksu. Čitavom projektu priključila se i njegova supruga Catherine Martin koja je dobitnica Oskara za kostim tako da ćemo u seriji gledati pravu ekploziju disko stylinga koji podrazumevaju mnogo živopisnih bomber jakni, satenske kombinezone, zvonaste farmerke, antilop jakne i prsluke, suknje A kroja…

4. The Divorce

Foto: Instagram/hbo

Foto: Instagram/hbo

Sarah Jessica Parker vraća se na male ekrane u novoj HBO seriji čija se radnja takođe dešava u Njujorku. Ovog puta, ona glumi Frances, ženu koja prolazi kroz težak razvod, a poseduje izvrsne odevne komade. Akcenat je stavljen na klasične siluete i nema previše modnih poigravanja kao što je to bilo slučaj u “Seks i gradu”, pa će zato ova serija biti odličan vodič za nadogradnju vašeg poslovnog stila.

Poslednje vesti
Ne propustite