nas cc 91119
09.11.2019

Učinite produženi vikend još slađim uz brzi cheesecake od limuna

Cheesecake je poslednjih godina jedna od omiljenih poslastica u čitavom svetu, pa tako i kod nas. Spoj sira i šećera pravi savršen balans ukusa kome niko ne može da odoli, a originalni recept doživeo je nebrojeno mnogo trasformacija, ali je svaka varijanta vredna je pažnje. Dok u sezoni jagoda i drugih bobica uglavnom volimo cheesecake s ovim voćem, zimi se okrećemo nešto drugačijim varijantama, poput čokoladnog cheesecakea ili cheesecakea od bundeve. Jedna od odličnih varijanti za ovo doba godine je torta od sira s limunom, koja će se posebno dopasti ljubiteljima američke pite od ovog citrusa.

1cc 91119

Zbog toga vam smo vam spremili recept za cheesecake s limunom, čija vam priprema neće oduzeti mnogo vremena. Reč je o malo drugačijoj verziji popularne poslastice koja se pravi sa korama za pitu, a biće idealno posluženje za vaše najbliže tokom produženog vikenda u kom već svi uživamo.

2cc 91119

Sastojci:
4 supene kašike rastopljenog putera
12 tankih kora za pitu
1kg rikote (kao zamena se može koristiti usitnjen mladi kravlji sir)
1/2 kisele pavlake
1/2 šolje meda
1/2 šolje šećera
4 jaja
2 žumanca
2 kafene kašike ekstrakta vanile
2 kafene kašike narendane korice limuna
2 kafene kašike limunovog soka

3cc 91119

Priprema: Podmažite kalup za pečenje rastopljenim puterom, a potom stavite dve kore tako da prekrijete čitavu površinu kapupa. Podmažite kore puterom, pa stavite preko još dve kore i ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sve kore i puter. U velikoj posudi dobro izmešajte sir i pavlaku tako da masa bude konzistentna, a potom dodajte med, šećer, jaja, žumanca, ekstrat vanile i limunov sok i mutite mikserom tri do pet minuta, odnosno dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Na kraju dodajte limunovu koru i dobro promešajte, a potom fil prebacite u kalup s korama. Pecite sat vremena u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni. Nakon jednog sata isključite rernu i sačekajte još 30 minuta pre nego što izvadite svoju tortu. Cheesecake možete poslužiti dok je još topao ili nakon što ga rashladite u frižideru. Po želji tortu možete posuti prah šećerom ili preliti medom, a možete joj dodati i omiljeno voće.

4cc 91119

Recept i foto: @halfbakedharvest

Poslednje vesti
Ne propustite