15.02.2021

Pletene haljine u kojima ćemo dočekati kraj zime i početak proleća

Udobne i svestrane pletene haljine jedan su od onih komada koji nikad ne izlazi iz mode, a u poslednjih nekoliko meseci više nisu samo praktični odevni predmeti kojima se vraćamo s vremena na vreme već najpoželjniji modeli garderobe koji su zauzeli važno mesto u ormarima devojaka koje prate trendove. Postoji mnogo razloga zbog kojih je ovaj klasik baš sada stekao ogromnu popularnost, ali dva su najvažnija. Pre svega, zbog situacije s pandemijom komfor je postao glavni kriterijum prilikom izbora garderobe, a paralelno s tim na velika vrata vratile su se ženstvene siluete. Kao jedan od retkih komada koji ispunjava oba kriterijuma, pletena haljina istakla se kao must have komad na početku 2021. godine.

@laura_eguizabal

Dodatni bonus ove vanvremenske haljine jeste njena praktična strana jer je jedan od retkih komada odeće koji se lako prilagođavaju različitim prilikama. Tako svoj omiljeni model u paru s patikama možete nositi tokom dana, ako obujete čizme imaćete odličan poslovni outfit, a ukoliko ponesete haljinu i visoke potpetice dobićete večernji staling. Uz sve to, pletivo će vam pružiti potrebnu dozu topline, što ove komade čini idealnim za kraj zime i početak proleća.
U skladu s vladajućim trendom, modni brendovi su u prvim prolećnim kolekcijama lansirali na stotine različitih modela u svim mogućim varijantama – sa rolkama i otvorenim dekolteom, dubokim šlicevima, resama ili cut-out detaljima. Svejedno da li volite tanko pletivo ili nešto deblja izdanja, jednostavne ili modele s atraktivnim dodacima, sigurno ćete naći pletenu haljinu po svom ukusu. Da ne biste lutali u nastavku smo izdvojili 25 modela iz aktuelne ponude high street i high end brendova.

ZARA,
cena: 3.290 din.

ZARA,
cena: 3.990 din.

ZARA,
cena: 3.990 din.

ZARA,
cena: 3.990 din.

ZARA,
cena: 7.590 din.

H&M,
cena: 2.199 din.

H&M,
cena: 2.699 din.

H&M,
cena: 3.199 din.

H&M,
cena: 4.499 din.

H&M,
cena: 4.499 din.

DIESEL,
cena: 31.490 din.

CALVIN KLEIN,
cena: 11.394 din.

GUESS,
cena: 8.495 din.

MANGO,
cena: 5.490 din.

MANGO,
cena: 3.990 din.

MANGO,
cena: 7.990 din.

BOTTEGA VENETA,
farfetch.com

BOTTEGA VENETA,
farfetch.com

BOTTEGA VENETA,
farfetch.com

BOTTEGA VENETA,
farfetch.com

DSQUARED2,
farfetch.com

GANNI,
farfetch.com

KENZO,
farfetch.com

KHAITE,
farfetch.com

TOTÊME,
fatfetch.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @ladyaddict
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite