07.11.2019

Uzbudljive filmske premijere koje nas čekaju do kraja godine

Ako niste tip osobe koja leti voli da provodi vreme u bioskopu, sigurni smo da se situacija menja s prvim hladnim danima. Filmmakeri i distributeri dobro znaju da krajem jeseni i cele zime svi volimo da slobodne sate provedemo u bioskopu, pa su u skladu sa tim pripremili odličnu listu novih naslova čije će se premijere dogoditi do kraja 2019. Bilo da žudite za dobrom komedijom, dramama inspirisanim istinitim događajima ili romantičnim božićnim filmovima, naći ćete film baš po vašem ukusu. U nastavku pogledajte neke od najzanimljivijih ostvarenja koja će biti na repertoaru ovog i sledećeg meseca.

DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ (od 14. novembra)
Žanr: biografski, drama
Glumci: Alma Prica, Igor Samobor, Mirjana Karanović, Tihomir Stanić, Krešimir Mikić
Reditelj: Dana Budisavljević

Istinita priča o državljanki austrijskog porekla udatoj za lekara pravoslavne veroispovesti u Zagrebu, koja je za vreme Drugog svetskog rata, sigurne smrti spasila više od 10.000 srpske dece iz NDH logora. Među njima su i Živko, Milorad, Zorka i Nada koji se gotovo 80 godina kasnije vraćaju u logore svog detinjstva i tek tada saznaju da život duguju nepokolebljivoj snazi jedne žene. Diana je vodila detaljnu kartoteku dečijih sudbina, koju će joj nakon rata oduzeti nepovratno komunistička vlast 1945. kada njeno germansko i građansko poreklo postaju nepoželjni. Zahvaljujući Dianinom dnevniku, koji je nakon njene smrti pronašla unuka, rasvetljena je herojska uloga žene uverene da njen život nije vredniji od života nedužno progonjenih.

LE MAN ’66: SLAVNA 24 SATA (od 14. novembra)
Žanr: akcija, biografski, drama
Glumci: Christian Bale, Matt Damon, Caitriona Balfe, Jon Bernthal
Reditelj: James Mangold

Oskarovci Matt Damon i Christian Bale glavni su junaci ove istinite priče Studija 20th Century Fox-a o dva desidenta koji su zajedničkim snagama iznenadili stručnu javnost i obožavaoce automobilskih trka. Film Le Man ’66: Slavna 24 sata beleži vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Carrolla Shelbyja i britanskog vozača Kena Milesa koji su se udruženim snagama borili protiv korporativnog mešanja i njhovih ličnih demona kako bi, sredinom šezdesetih godina, izgradili potpuno novi automobil kojim će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstava Francuske u Le Manu – Ferarija.

NOŽ U LEĐA (od 28. novembra)
Žanr: komedija, drama, krimi
Glumci: Chris Evans, Ana de Armas, Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon
Reditelj: Rian Johnson

Kompletna postavka filma, iza i ispred kamere, obećava više nego izvrsnu akciju i zaplete. Zaplet počinje familijarnim okupljanjem koje kreće po zlu nakon smrti glave porodice, 85-godišnjeg Harlana Thrombeyja. U njihov porodični dom dolaze dva detektiva kako bi istražili smrt i otkrili skrivene porodične tajne. Svaki član porodice postaje sumnjiv, pa čak i sporedni likovi koji se pojavljuju tokom filma.

4 RUŽE (od 5. decembra)
Žanr: krimi, drama
Glumci: Milos Samolov, Boris Milivojevic, Srdjan ‘Zika’ Todorovic
Reditelj: Vasilije Nikitovic

Film prikazuje urbani mozaik gradskih likova, koje u ispovesti jedne beogradske noći, povezuje neutoljiva želja za lakom lovom, dobrim provodom i bezbrižnim jutrom. Iza kulisa carstva poroka u noćnom klubu Četiri ruže, u centru mozaika, gde se vodi bespoštedna borba, često i sa one strane zakona, naći će se jedan običan čovek. U bezuspešnom pokušaju da od svega pobegne, shvata da će uspeti samo ako u pomoć pozove sve ono što je u međuvremenu izgubio: ljubav, iskrenost i veru.

PROFESORI DILERI (od 5. decembra)
Žanr: komedija
Glumci: David Verdaguer, Ernesto Sevilla, Carlos Santos
Reditelj: Carlos Therón

Prijatelji od školskih dana, Pedro, Arturo i Eligijo su trojica visokokvalifikovanih profesora univerziteta koji su usled ekonomske krize ostali bez posla i novca. Odgovor na sve njihove probleme je projekat na kojem Pedro već godinama radi – multivitamin koji omogućava da se zabavljaš celu noć bez nuspojava. Uz pomoć Anabel, advokatice koja je zaposlena na benzinskoj pumpi, i Hote, studentkinje koja je više zainteresovana za zabavu nego knjige, ova tri profesora će se naći u svetu noćnih klubova i sumnjivih poslova, nadajući se da će pronaći tržište za svoje novo opijat-čudo. Ipak, čini se da, diplomirani ekonomista, hemičar i filolog, nisu uopšte kvalifikovani na ono što ih na tom putu čeka. Ako ste željni kvalitetne komedije, ovaj film je pravi izbor za vas.

PROŠLOG BOŽIĆA (od 5. decembra)
Žanr: romantični/ljubavni
Glumci: Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson, Michelle Yeoh, Patti LuPone
Reditelj: Paul Feig

Kate (Emilia Clarkek) tumara po Londonu, donoseći neke loše odluke, a razlog tome je iritirajuća činjenica da je zaposlena kao vilenjak u božićnoj prodavnici koja radi preko cele godine. Ipak, u njen život ulazi Tom (Henry Golding), koji deluje previše dobro da bi bio stvaran. Dok London počinje da se pretvara u najlepše doba u godini, njima ništa ne polazi za rukom, ali ubrzo će se desiti preokret.

AJVAR (od 12. decembra)
Žanr: drama
Glumci: Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Miodrag Krstović, Pavle Pekić, Gordan Kičić, Igor Borojević
Reditelj: Ana Maria Rossi

Vida (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) su bračni par koji već duže vreme živi u Stokholmu. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ovog Uskrsa se taj zid ćutanja ruši.

ONE SU BOMBE (od 26. decembra)
Žanr: biografski, drama
Glumci: Margot Robbie, Charlize Theron, Nicole Kidman
Reditelj: Jay Roach

Film donosi priču o tome kako su zaposlene televizijske kuće Fox News odlučile prozvati dugogodišnjeg direktora te kuće, Rogera Ailesa, koji je godinama, bez posledica, seksualno napastvovao i uznemiravao žene koje su radile za Fox News. Podnele su optužbe za seksualno uznemiravanje, a u zamenu za tišinu im je ponuđena velika svota novca – ono što je krenulo iz tišine postala je prava bomba.

Foto: IMDb

Poslednje vesti
Ne propustite