24.09.2015

Velaterapija: Brazilska tehnika šišanja svećom sada je dostupna i kod nas

Od kako je “Victoria`s Secret” model, Barbara Fialho otkrila tajnu brazilskog rešenja za rascvetale krajeve odnosno velaterapiju, poznatiju kao šišanje svećom, ova tehnika zahvaladala je u salonima širom sveta. U skladu sa najnovijim trendom, i beogradski salon “Zen” nudi ovu uslugu koja je, kako tvrde oni koji su je probali, neuporedivo efikasnija od klasičnog šišanja.
Šišanje svećom je idealno rešenje za devojke koje žele da zadrže dužinu, a da se reše rascvetalih krajeva koji sprečavaju dalji rast kose. Za velaterapiju je potrebno da izdvojite oko dva sata, a tačno trajanje tretmana zavisi od dužine i teksture kose.
Iako možda tako ne izgleda, velaterapija je prilično jednostavan proces. Kosa se najpre podeli na delove, zatim se mali pramenovi uvijaju dok ne ostanu samo rascvetali delovi izvan pramenova. Na kraju se prinosi sveća i spaljuju oštećeni krajevi. Nakon tog postupka, na kosu se nanosi vitaminski tretman da bi se dlaka nahranila. Tako tretirana dlaka je praktično zatvorena, sprečava se njeno dalje otvaranje i cvetanje i do šest meseci, a vlasi su svilenkaste i glatke. Ono što je najbolje – nećete primetiti razliku u dužini kose pre i posle tretmana.

1p v 23915

Poslednje vesti
Ne propustite