13.09.2015

Velvet Lip: Novi make-up trend sa Njujork Fashion Week-a

Ako ste mislili da vaše usne možete istaći mat, kremastim ili ružem sa sjajem, prevarili ste se. Sa Nedelje mode u Njujorku stiže nam najnoviji trend – baršunaste somot usne. Reč je o novoj mogućnosti kada je u pitanju struktura koju smo videli na revijama Jasona Wua i Tanye Taylor. Za postizanje ovakvog efekta oni su koristili nove i neočekivane proizvode poput rumenila i senke, a rezultat su naglašene usne koje su nešto između mat i kremastih.

Jason Wu Show

Jason Wu Show

Na reviji Jasona Wua, za make-up je bio zadužen glavni šminker Maybelline-a, Yadim koji je koristio mat ruž ovog brenda. On tvrdi da je najvažnije da se karmin pravilno nanese i da rubovi usana ostanu dobro definisani.

Jason Wu Show

Jason Wu Show

Nakon toga, on je modelima prstima naneo crveni pigment na usne i na taj način je dobio neodoljivu baršunastu strukturu. Međutim, Yadim savetuje devojkama da koriste rumenilo u boji karmina, jer pigment ostavlja jake mrlje na prstima kojih se nije lako osloboditi.

Tanya Taylor Show

Tanya Taylor Show

Sličnim trikom koristila se i šminkerka na reviji Tanye Taylor. Ona je koristila NARS ruževe i senke za romantičnu verziju iste tehnike.

Poslednje vesti
Ne propustite