03.03.2016

Vere i zavere: Nova serija koju će publika obožavati

Serija “Vere i zavere” nastala prema istoimenom romanu Aleksandra Tišme od 13. marta počeće da se prikazuje na Radio – televiziji Vojvodina. Radnja je smeštena u novosadski milje i to u period od 40-tih do 60-tih godina prošlog veka u kojima je Novi Sad prolazio kroz značajne političke, društvene i etničke promene, kao i one na nivou značenja osnovih pojmova – časti, morala, ljubavi, vere i lične sreće.

1vz 2316

U središtu zbivanja je ljubavna priča, afera između Inge Lebenshajm (Nina Janković), novosadske Nemice zanosne lepote, koja se 20 godina nakon rata vraća iz Beča u svoj rodni Novi Sad i Sergija Rudića (Goran Bogdan), heroja Drugog svetskog rata, koji se nije snašao u posleratnom životu, i koji se svakog vikenda vraća u Novi Sad bežeći od svog, poslovno i emotivno zaglibljenog života u Beogradu.

2vz 2316

Iako su poznanici iz gimnazijskih dana, njih dvoje se nisu videli 20 godina jer je Inge pred kraj rata morala da pobegne iz zemlje, budući da je njen otac bio jedan od vodećih novosadskih nacista. Ta posleratna romansa dvoje ljudi na pragu četrdesetih godina života, propraćena je njihovim strahom da im je to možda poslednja prilika da povrate svoje ratom razvejane živote.
Serija ima 12 epizoda koje će se prikazivati svake nedelje od 20h.

Foto: Vere i zavere – TV serija

Poslednje vesti
Ne propustite