nas vitamin k2
11.01.2020

Vitamin koji čini čuda za ženski organizam

Kao što svi dobro znamo, ljudskom telu potrebno je mnoštvo vitamina i minerala kako bi normalno funkcionisalo i bilo vitalno i lepo. U velikom broju neophodnih nutritivnih sastojaka, K2 zauzima značajno mesto, posebno za žensko zdravlje. Nedostatak ovog vitamina manifestuje se na različite načine – od umora, promena na koži, nedostatka energije pa do hormonaskog disbalansa i probavnih smetnji.

1 vitamin k2

Zanimljivosti oko vitamina K2 ima mnogo. Njegova važna uloga u ljudskom organizmu otkrivena je prilično skoro, tačnije devedesetih godina prošlog veka. Stručnjaci od tada naglašavaju kako je od posebno važan za izgled jer je ključan vitamin za zdravlje zuba, kožu bez bora, jake kosti i kardiovaskularni sistem.
Istraživanja su pokazala kako je vitamin K2 izrazito dobar u usporavanju razgradnje koštanih ćelija i povećanju mineralizacije koja nam omogućava da imamo čvršće i zdravije kosti, a odlično se pokazao i kao preventivno sredstvo u sprečavanju pojave raka, kao i mnogih drugih bolesti. U mnogim zemljama upotrebljava se kao prevencija protiv osteoporoze, zatim za sprečavanje i lečenje nekih srčanih smetnji, starijim osobama pomaže da sačuvaju vitalnost…

2 vitamin k2

Kako biste sebi osigurali dovoljan unos vitamina K2 znajte da su njima bogate namirnice poput jaja, mesa, mleka, mlečnih proizvoda, zelenog lisnatog povrća i soja. Zbog toga se potrudite da svakodnevno konzumirate neke od ovih namirnica i vaš osmeh će biti blistav, koža baršunasta, a kosti zdrave.

3 vitamin k2

Foto: @urbanoutfitters

Poslednje vesti
Ne propustite