nas bk 3619
03.06.2019

Vodič za izbor boje kose u skladu s vašim tenom

Ukoliko se opredelite za pravu nijansu, odgovarajuća boja za kosu može biti vaš glavni beauty saveznik, ali isto tako pogrešna nijansa može izazvati kontraefekat, a u ekstremnim slučajevima izgledaćete znatno starije. Ovu lekciju naučila je svaka žena koja je bar jednom u životu ofarbala kosu u boju koja ne odgovara njenom tenu.
Izbor boje za kosu nije samo odluka o tome da li ćete biti plavuša, crnka, brineta ili crvenokosa, jer unutar svih ovih boja postoji mnogo nijansi koje treba uskladiti s podtonom vaše kože. Najveći broj devojaka pripada u jednu od tri grupe – hladni, topli ili neutralni podton. Ukoliko vaša koža lica ima prizvuke rozih, crvenih ili plavkastih nijansi, a vaše vene na rukama su plave, znači da spadate u grupu s hladnim tenom. Ako vaša koža lica ima prizvuke žute, zlatne ili maslinaste boje, a vene na ruci su vam zelenkaste znači da spadate u osobe sa toplim tenom. Devojke sa toplim tenom mogu imati zlatni ili maslinastozeleni prizvuk, dok pojedine devojke sa hladnim tenom mogu imati i izrazito bledu boju lica. U treću grupu spadaju žene sa neutralnim tenom, koji je mešavina toplog i hladnog.
Jedno od osnovnih pravila prilikom izbora boje za kosu glasi: ukoliko imate hladan podton birajte tople nijanse, i obrnuto. Devojke s neutralnim podtonom imaju sreće, jer im sve boje lepo stoje.
U nastavku pogledajte detaljan vodič o tome koja boja dobro stoji određenom tipu tena.

Hladni tonovi plave

1bk 3619

@hannegabysees

Nijanse koje spadaju u ovu grupu su: platinasta, ledenoplava, srebrna, bež, pepeljasto plava, boje peska i šampanjca

Ove boje dobro stoje devojkama s toplim podtonom, ali su dobar izbor i za one čija koža ima crvenkasti prizvuk. Naime, hladni tonovi plave neutrališu crvenilo s lica i čine da boja kože izgleda porculanski čisto.

Topli tonovi plave

2bk 3619

@ciara

Nijanse koje spadaju u ovu grupu su: zlatno plava, karamela, amber, boja meda

Devojke koje imaju hladan podton trebalo bi da biraju ove nijanse, a boje zlata i meda mogu dobro funkcionisati i u okviru toplog podtona, ali samo ukoliko vaša koža ima maslinastozeleni prizvuk.

Hladni tonovi crvene

3bk 3619

@byrdiebeauty

Nijanse koje spadaju u ovu grupu su: vatrenocrvena, tamno kestenjasta, tamnocrvena

Može zvučati kontraintuitivno, ali crvena kosa zapravo je vrlo laskava opcija za one s bledom kožom i crvenkastim prizvukom. Ove nijanse dobar su izbor i za devojke s toplim podtonom, ukoliko njihova koža vuče na zlatno, dok devojke s maslinastim prizvukom kože ne bi trebalo da biraju ove nijanse.

Topli tonovi crvene

4bk 3619

@byrdiebeauty

Nijanse koje spadaju u ovu grupu su: bakarna, amber, riđa, boja breskve

Ove nijanse dobro stoje devojkama s hladnim i neutralnim tenom.

Hladni braon tonovi

5bk 3619

@mirandakerr

Nijanse koje spadaju u ovu grupu su: tamna čokolada, kesten, moka

Sa smeđim nijansama prilično je teško pogrešiti, jer skoro svima laskaju. Međutim, hladniji tonovi mogu izgledati posebno upečatljivo na devojkama s toplim tenom, jer ističe njihove žute podtonove kože.

Topli braon tonovi

6bk 3619

@byrdiebeauty

Nijanse koje spadaju u ovu grupu su: karamela, boja med, zlatnobraon, amber, mahagoni, cimet

Ova paleta posebno laska devojkama s neutralnim podtonom, kao i ona onima s hladnim tenom. Ipak, boja karamele može dobro izgledati i u paru s toplim tenom, ukoliko ima maslinastozeleni prizvuk.

Hladni tonovi crne

7bk 3619

@whowhatwear

Nijanse koje spadaju u ovu grupu su: crna, espreso, plavetno crna, boja sladića

Hladne nijanse crne preporučuju se devojkama s toplim i neutralnim tenom jer će njihovom licu dati porcelanski efekat.

Topli tonovi crne

8bk 3619

@byrdiebeauty

Nijanse koje spadaju u ovu grupu su: tamna moka, smeđe-crna boja

Ove boje dobri stoje devojkama s hladnim tenom jer će utopliti njihovo lice.

Naslovna fotografija: @hnb_salon

Poslednje vesti
Ne propustite