nas ot 15517
22.04.2019

Vodič za izbor garderobe koja laska vašoj figuri

Nije svaki trend za svaki tip tela, i to je potpuno u redu. Verujemo da ste do sada dobro naučili ovu lekciju i da nosite samo one modele koji vam dobro stoje umesto da panično kupujete sve aktuelne komade, nezavisno od toga da li vam odgovaraju. Koliko pravilan izbor garderobe može da laska figuri, toliko loš može da učiniti da izgledate deblje, niže, da vam noge budu kraće…
Modni ekspert ​​Bradley Bayou koji već godinama uspešno sarađuje sa Oprahom Winnfrey poigrao se brojkama na osnovu kojih je napravio tehniku za izračunavanje oblika tela. Ukoliko niste sigurni kojoj grupi žena pripadate, ovo je odlilčna prilika da to odredite.

1 (4) 22419

U vodiču koji sledi predstavljamo vam 4 uobičajene vrste ženskog tela, a ako želite da se detaljnije pozabavite ovim pitanjem, možete pogledati Bayouv The Science of Sexy vodič u kome je predstavio čak 48 vrsti ženskih tela i opisao koji odevni komadi su najbolji za svaki tip žene.

1ot 15517

Da biste odredili kom tipu pripadate potrebno je da najpre izmerite obim ramena, poprsja, struka i bokova. Kada izmerite svoje telo, možete preći na naredni korak, a to je određivanje kom tipu građe pripadate.

1. OBRNUTI TROUGAO

2ot 15517

Ukoliko je obim vaših ramena i poprsja bar 5% veći od obima kukova, pripadate ovom tipu žena. Zato bi trebalo da birate odeću koja naglašava struk. Laskaju vam i svi modeli koji na bokovima imaju dodatke u vidu džepova ili kaiševa jer će na taj način vaša ramena izgledati uže.

2. PRAVOUGAONIK

5ot 15517

Pravougaoni oblik tela imate ako je vaš struk manje od 25% manji od vaših ramena i poprsja, i ako vaši bokovi nisu za više od 5% manji ili veći od ramena i poprsja. Vi biste trebalo da birate garderobu koja će naglasiti vaše kukove, jer će vam samim tim i struk izledati uže dok će gornji deo tela biti uravnoteženiji.

3. TROUGAO

4ot 15517

Troglastom tipu pripadaju žene čiji je obim bokova najmanje 5% veći od obima ramena i poprsja. Zato bi garderobom trebalo da naglasite gornji deo tela, dok bi donji trebalo da prikrijete. Jedan od modela koji je kao stvoren za vas jeste strukirana haljina koja je u gornjem delu potpuno uska dok se od struka ka dole širi.

4. PEŠČANI SAT

3ot 15517

Ako je vaš struk najmanje 25% manji od ramena i poprsja, kao i od bokova, a istovremeno razlika u veličini obima ramena i bokova nije veća od 5%, imate figuru peščanog sata. Vašoj figuri odlično stoje mnogi modeli, a najviše vam laksaju oni koji u prvi plan ističu struk kao što je recimo kimono ili blejzer sa kaišem oko struka.

Foto: Style du Monde, oprah.com

Poslednje vesti
Ne propustite