15.02.2017

Watch and learn: 9 beauty pravila Diane von Fustenberg

Diane von Furstenberg spada u red autoriteta u svetu mode i biznisa čije mišljenje svi cene. Dizajnerka koja je prošle godine napustila mesto kreativnog direktora svog brenda i prepustila ga mlađem kolegi Jonathanu Saundersu, ovih dana je na Nedelji mode u Njujorku prisustvovala predstavljanju nove DVF kolekcije koja je svojevrsni omaž sedamdesetim godinama prošlog veka. Diane tvrdi da joj je drago da je njen naslednik našao inspiraciju upravo u tom razdoblju jer su te godine bile ključne za njen život. Prvenstveno, tada je dizajnirala čuvenu haljinu na preklop koja joj je donela svetsku slavu, a to je bilo i vreme kada je bila u tridesetim koje su najvažnije za svaku ženu. Čuvena umetnica tvrdi da su upravo to godine kada bi pripadnice lepšeg pola trebalo da se reše loših navika i da počnu da brinu o sebi, jer stvaraju temelje za zdrav i srećan život. (P.S. U mladosti je sve dozvoljeno)
Ona kaže da je sve najvažnije lekcije naučila u tom razdoblju, a svoja glavna pravila rado je javno podelila. Zato, hvatajte beleške!

#1 ZAŠTITITE SE OD SUNCA – Žene posle tridesete morale bi da izbegavaju sunce, a kada su mu izložene važno je da se dobro zaštite kako odgovarajućim kozmetičkim proizvodima tako i garderobom.
#2 VODITE RAČUNA O SVOJOJ KOSI – Svako ima drugačiji tip kose, ali ako ste navikli da se farbate, pronađite alternativno rešenje koje ne oštećuje kosu. Danas postoje različite mogućnosti, a u vreme kada sam ja bila u tridesetim jedina zamena za farbu bila je kana. Koristim je već decenijama i zato imam zdravu i dugu kosu.
#3 IZBEGAVAJTE MAKE-UP – Tokom sedamdesetih nije bila retka pojava da devojke čak i spavaju sa šminkom. Ja, recimo, nikako nisam htela da me moj partner vidi bez make-upa čak ni u krevetu. Tu ružnu naviku promenila sam u kasnim dvadesetim. Osim toga, šminkanje sam svela na minimum. Naučite male make-up trikove uz pomoć kojih ćete izgledati lepo i prirodno.
#4 POSVETITE SE SEBI – Pobrinite se da priuštite trenutke samoće, jer u životu je najvažnije stvoriti dobar odnos sa samim sobom.
#5 RADITE VEŽBE ISTEZANJA – Kada bi morara da preporučim samo jednu stvar, to bi bila yoga. Ona je dobra za telo jer se mišići istežu, ali i za um.
#6 VODITE DNEVNIK – To može biti vizuelni dnevnik na vašem Instagram profilu ili u pisanoj formi. Bićete jako srećni kada se osvrnete na neku avanturu iz prošlosti.
#7 HRANITE SE ZDRAVO – Vi ste ono što jedete, zato povedite računa o ishrani. Jedinte mnogo povrća i voća, a izbegavajte pšenicu i šećere. To ne znači da bi trebalo da gladujete i da nikada ne napravite grešku, ali naučite sebe da uživate da u zdravoj hrani.
#8 NAUČITE DA SE OBLAČITE ZA SEBE – U tridesetim već dobro poznajete svoje telo i znate u čemu dobro izgledate. Zato greške nisu dozvoljene. Nosite ono što vam lepo stoji i u čemu se vi lepo osećate, nikako nemojte da povlađujete okolini.
#9 NAPRAVITE REZOLUCIJU ŽIVOTA – Tridesete su odlične godine da se rešite svih loših navika, a da usvojite one dobre. Ukoliko ste pušač, ostavite cigarete. Ako volite slatkiše, nađite zamenu belom šećeru. Navike koje budete stekli u tridesetima, pratiće vas čitavog života.

Foto: Screenshot

Poslednje vesti
Ne propustite