13.11.2015

Yasmin Sewell: Zumiramo stil nove modne urednice portala Style.com

Ako pratite svetsku street style scenu ime Yasmin Sewell verovatno vam je već dobro poznato. Kao jedna od najboljih svetskih stilistkinja koja se druži sa Miroslavom Dumom i Leandrom Medine češća je gošća na najvećim Nedeljama mode gde prati revije iz prvog reda. Ipak, u centar medijske pažnje dopela je ove nedelje kada je Conde Nast objavio da će biti modna urednica redizajniranog i prenamenjenog portala style.com.
Sewell je karijeru u svetu mode započela preselivši se iz rodne Australije u London gde je otvorila svoj butik Yasmin Cho koji je bio poznat po tada neizvikanim, ali zanimljivim imenima poput Pierre Hardya, Ricka Owensa i Gasparda Yurkievicha. Zahvaljujući “nosu” da prepozna talenat kod neafirmisanih dizajnera, ubrzo je angažovana kao konsultant za Liberty of London, Maje, Mulberry i Hermès.
U velikim kompanijama stekla je odličnu reputaciju, a zahvaljujući istančanom modnom ukusu mnoge velike kuće kao što su Balenciaga, Etro, Valentino ili J.W. Anderson rado sarađuju sa njom. Sewell voli razigrane street style kombinacije, nesvakidašnje printove i krojevi, a veoma uspešno kombinuje i klasične, vintagea i avangarde modele. Njen stil je jedinstven i fascinantan zbog čega je na samom vrhu liste najinspirativnijih ikona ulične mode.


Foto: Instagram/yasminsewell

Poslednje vesti
Ne propustite