05.03.2017

Yugochic: Savršena harmonija ljubavi i mode

Ukoliko spadate u osobe koje “padaju” na originalne ideje onda vam je sigurno dobro poznat brend Yugochic. Promišljeni identitet utkan u basic odevne komade “obara s nogu” sve one koji modu posmatraju kao koncept. Sve je počelo kada je autorka Ognjena Ratajac otvorila istoimeni blog. Inspiraciju za ime pronašla je u svom omiljenom domaćem filmu “Ljubav i moda” gde se čitava radnja vrti oko utrkivanja Yugoexporta sa Yugochicom oko toga ko će prvi izbaciti svoju liniju odeće. Ubrzo je sa drugaricama krenula da pravi i majice za plažu sa logom svog brenda koji je priča za sebe. Jednostavan i jasan natpis koji budi različita sećanja i emocije delo je grafičkog dizajnera Stanislava Mirkovića, a po estetici savršeno odgovara konceptu brenda.

1y 5317

– Yugochic za mene ne predstavlja samo ex Yu prostor već više ideju slobodne komunikacije i mogućnost povezivanja gde god se nalazili i koliko god da smo različiti. Meni je Jugoslavija fascinantna kao geografska regija – spoj različitih naroda, prirodnih lepota, kreativnih ljudi i različitih mentaliteta koji su opet slični jer se i dalje svi prepoznajemo po sistemu “naši smo”. Ta država više ne postoji, današnja omladina nije svedok ikona prošlosti, međutim, imamo sve više odličnih regionalnih festivala, muzičara, dizajnera, pa i Instagram zvezda. Svi uživamo obilazeći region i druženći se sa novim i starim prijateljima sa ex Yu prostora – počinje priču Ognjena i otkriva nam zašto se opredelila za izradu basic komada (u ponudi njenog brenda su majice, dukserice, rančevi, notesi, privesci i maske za telefon):

2y 5317

– Za mene ne postoji nista bolje od takozvanih “staples”, u bukvalnom prevodu spajalica. Jedna zanimljiva pamučna majica može da posluži u casual, sportskoj ili glam varijanti. Takvi komadi su i crni sako, bež salonke ili plave farmerke. Tako su, od samog početka, osnovni artikli u našoj ponudi majice i dukserice čije se boje menjaju u zavisnosti od sezona. Ovog leta planiramo i da proširimo asortiman, pa ćemo uvesti komade za Yugochic turiste.
U skladu sa vodećom idejom povezivanja dobrih ideja, Ognjena uskoro otvara online shop u kome će biti mesta za sve dizajnere iz zemlje i regiona.

3y 5317

– Lansiranje online shopa očekuje se svakog dana i jako sam uzbuđena zbog toga. Online biznis je definitivno prilika sadašnjice i realnost budućnosti. Počinjemo samo sa Yugochic prozvodima, ali mi je cilj da to postane mesto koje objedinjuje više dijanera iz zemlje i regiona. Volela bih da svi koji imaju dobre proizvode budu deo Yugochic online shopa. Udruživanje originalnih koncepata je budućnost, a moj jedini preduslovi su smislena estetika i kvalitetna ponuda – tvrdi naša sagovornica i dodaje, da i sama, voli kupovinu putem interneta:
– Online shopping je spas za sve istinske hedoniste. Kada sam na putovanju, od kupovine me mnogo više raduje da pojedem savršen ručak, isprobavam vina, da se šetam i posmatram život na ulicama ili da obilazim znamenitosti. S druge strane, online shopping za mene ima neku specijalnu draž, a sve komade mogu lepo da isprobam u miru svog doma i vratim ono što mi se ne dopadne. Kako beše onaj popularni Instagram meme: “Life is boring if I dont have an online order to look forward to”.

4y 5317

Kada je reč o Instagramu, profil brenda (@loveyugochic) definitivno zaslužuje da se nađe na daily read listi svih ljubitelja kreativnih ideja. Svaki novi post i fotografija odišu posebnom estetikom, dozom romantike koja pruža narativ i rasplamsava maštu.
– Društvene mreže su omogućile da svi imamo iste mogućnosti i da možemo da prezentujemo svoju ideju kome god poželimo bez obzira gde smo. Većina naših kupaca je iz inostranstva. Da nema društvenih mreža, oni ne bi mogli da dođu do mene, niti ja do njih. Putem Instagrama uspevam da im prezentujem ne samo proizvode već čitav koncept i estetiku. I sama volim tu mrežu koja mi pruža mogućnost da zavirim u svaki kutak, na svaku lokaciju, u svačiji orman, da znam šta je gde moderno… Stalno čekam da mi iskoči poruka da sam stigla do kraja interneta 🙂

5y 5317

7y 5317

Foto: Promo

Poslednje vesti
Ne propustite