14.03.2017

Za blistav izgled kože: Napitak koji piju sve svetske zvezde

Dobro znamo da nega kože počinje pravilnom ishranom, a osim što treba voditi računa o namirnicama koje jedemo poslednjih godina, sve popularnija su zdrava pića koja direktno utiču na izgled naše kože. Novi hit u svetu je ružina vodica koju pije sve više slavnih dama i upravo u tom piću zahvaljuju za svoj besprekoran ten. Ružina vodica koristi se kao narodni lek više od 5000 godina jer sadrži vitamine A, B, C i E, kao i mnoge antioksidanse, a njena spoljna primena u kozmetičkom svetu već dugo je poznata. Efikasna je u uspostavljanju ravnoteže pH vrednosti kože, odličan je antiseptik, a umanjuje i prve znakove starenja ili depigmentacije kože usled izlaganja suncu.
Međutim, najnovija naučna istraživanja su pokazala da je ispijanje ružine vodice pomaže u smanjenu stresa, podiže raspoložnje, ubrzava probavni sistem, otklanja sve vrste upala i čini kožu blistavom i svežom. Stoga popularne manekenke i holivudske zvezde redovno ispijaju ovaj napitak koji ima sledeće benefite:

1. SPREČAVA POJAVU AKNI

Ružina vodica ima protivupalno i antibakterijsko dejstvo stoga je odlična u borbi protiv akni. Ona leči postojeće bubuljice i sprečava pojavu novih. Osim toga odlična je i u borbi protiv ekcema, dermatitisa, crvenila kože i psorijaze.

2. HIDRIRA KOŽU
Ona je odličan način da svoju kožu hidrirate iznutra prema spolja što je i najefikasniji vid hidratacije. Dobre kreme ne mogu dati rezultate ukoliko je vaše telo dehidrirano stoga stručnjaci preporučuju ispijanje oko 8 čaša vode dnevno od kojih bi bar jedna ili dve trebalo zameniti ružinom vodicom. Na taj način koža dobija zdrav i blistavi sjaj koji svi žele.

3. UMANJUJE PORE I SPREČAVA POJAVU BORA
Ružina vodica daje neverovatne rezultate u borbi protiv starenja, Zbog antioksidanata koje sadrži, kao što su vitamini C i E ili flavonoidi, sprečava pojavu bora i staračkih pega. Uz to vidljivo umanjuje proširene pore.

Recept: Ovaj dragoceni napitak lako možete napraviti i sami kod kuće, a njegov rok trajanja je nedelju dana. Priprema je jednostavna. Uklonite latice sa jedne sveže ruže i dobro ih operite kako biste bili sigurni da na njima nema pesticida i insekata. Stavite ih staklenu flašu od jednog litra vode i ostavite je na suncu oko 6 sati. Svakog dana popijte po jednu čašu i rezultata ćete primetiti već nakon nedelju dana.

Foto: Cilk

Poslednje vesti
Ne propustite