07.10.2015

Za ravan stomak: Najjednostavniji način da se rešite nadutosti

Čak i ako vam nije dijagnostikovana celijakija, gluten može negativno uticati na vaš želudac. Nadutost, bol u predelu stomaka i probavni problemi su najčešće posledica prekomernog unosa glutena.
Ali, ko ne želi da pojede vruć hleb tokom hladnog dana ili da uz film uživa u pici? Srećom, postoje prirodni lekovi koji mogu neutralisati dejstvo glutena.
Jedan od najdelotvornijih su borovnice. One imaju mnoge prednosti za naš organizam, a najjače su “oružje” i u borbi protiv nadutosti. Antioksidansi prisutni u borovnicama štite telo od opterećujućih slobodnih radikala zbog kojih zapravo imamo veći stomak nego što bismo želeli. Zato, ako želite da se rešite nadutosti, posegnite za borovnicama. Imajte, međutim, u vidu da je jako važno kada ćete ih jesti. Po savetu nutricionista, voće se konzumira na prazan želudac kako bi se izbegle fermentacije u crevima. Dakle, sledeći put kada krenere u italijasnki restoran ili želite da uživate u drugim testeninama, pola sata ranije, na prazan želudac, pojedite šaku borovnica. I nećete nikada imati probleme sa nadutošću.

Poslednje vesti
Ne propustite