nas twix
18.03.2020

Zašto danas ne biste pripremili zdravu verziju Twix čokoladice?

Najmudriji među nama period pandemije iskoristiće na pametan način i dobro će organizovati svoje vreme u samoizolaciji. Na listi stvari kojima ovog trenutka možete da se posvetite, kuvanje zauzima visoko mesto, jer osim što ćete se zabaviti dok isprobavate nove recepte, neosporno ćete usrećiti i svoje ukućane. Nemamo ništa protiv comfort food zalogaja u danima punih izazova, ali smo svesni da se bikini sezona polako približava i da ćemo, po okončanju pandemije, svi želeti da obučemo svoje najlepše kupaće kostime i da napunimo baterije na letovanju. Zbog toga smo vam ovog puta pripremili recept za zdravu verziju svima omiljene Twix čokoladice, koja može biti idealan dezert, ali i odlična užina.
Troslojne twix pločice pripremaju se bez šećera i brašna, a ako tome dodate činjenicu da vam neće oduzeti mnogo vremena, shvatićete da je u pitanju savršen prolećni dezert. Osim toga, reč je o nutritivno bogatom slatkišu s mnogo zdravih sastojaka, koji će nam ojačati imunitet i dati potrebnu dozu energije.

1 twix

@dessertfortwo

Sastojci za prvi sloj:
1 1/2 šoljica bademovog brašna
3 supene kašike kokosovog ulja
6 urmi

Sastojci za srednji sloj:
1 šoljica seckanih urmi
2 supene kašike kikiriki putera
2 supene kašike bademovog mleka
prstohvat soli

Sastojci za glazuru:
4 reda crne čokolade
1/2 kafena kašike kokosovog ulja

2 twix

@bakeritablog

Priprema: Rastopite 3 supene kašike kokosovog ulja, a 6 urmi natopite u vodi i izmiksajte u blederu. Rastopljeno ulje i usitnjene urme sjedinite s bademovim brašnom i dobro umesite kako biste dobili kompaktnu smesu. Obložite pleh papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite dobijeno testo, a potom ga odložite u frižider. Za to vreme napravite srednji sloj tako što ćete u blederu izmiksati urme, kikiriki puter, mleko i so do kremaste teksture. Dodajte srednji sloj na testo i ostavite u zamrzivaču najmanje pola sata. Potom rastopite čokoladu i kokosovo ulje na laganoj vatri i sačekajte da se malo prohladi. Kolač možete preliti glazurom, a ukoliko želite da impresionirate vaše najbiže, isečite kolač na pločice, a potom svaku umočite u glazuru i položite na drugi pleh, koji ste takođe obložili papirom za pečenje. Vratite sve u hladnjak na najmanje dva sata, a potom poslužite.

3 twix

@halfbakedharvest

4 twix

@halfbakedharvest

Naslovna fotografija: @halfbakedharvest
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite