09.09.2019

Zašto gradska sredina uništava našu kožu i možemo li to sprečiti

Život u gradskoj sredini podrazumeva mnoge prednosti i pruža niz mogućnosti za napredak u poslu i lični razvoj, ali sa sobom nosi i one manje lepe stvari. Jedna od njih je zagađen vazduh kome smo svakodnevno izloženi, a prva na udaru je koža, kao najveći organ. Istraživanja pokazuju da su čestice smoga, prašine, izduvnih gasova ili duvanskog dima čak 20 puta manje od pora na licu zbog čega lako prodiru u kožu i oštećuju je. Ako tome dodamo i rupu u ozonskom omotaču koja uzrokuje rekordne nivoe UV zračenja, jasno nam je da je naša koža konstantno izložena negativnim uticajima.
Svi ovi faktori izazivaju oštećenja koja se s godinama kumuliraju i dovode do prvih znakova starenja već u kasnim dvadesetim. Ono se najpre manifestije dehidriranom i suvom kožom, zatim umornim i neujednačenim tenom bez sjaja, gubitkom elastičnosti i čvrstoće, a na kraju dolazi i do pojave prvih linija i bora. Ovaj proces ubrzava se ukoliko imamo nezdrave životne navike kao što su pušenje, neuravnotežena ishrana, neredovan san i hroničan stres.

1slow age 1

Usled izazova s kojima se naša koža suočava postavlja se logično pitanje – šta možemo da uradimo kako bismo usporili starenje?
Za početak je potrebno da svojoj koži svake noći priuštite kvalitetan san u trajanju od osam sati tokom kojeg će se ćelije obnoviti. Da biste to postigli opustite se pre spavanja uz vežbe joge, umesto surfovanja po internetu čitajte knjigu i ne razmišljajte o problemima. Potrudite se da rekreacija postane sastavni deo vašeg života, izbacite iz ishrane prerađenu hranu i konzumirajte što više ribe i svežeg voća i povrća.

2Slow Age (3) (1)p

Na kraju, pažljivo birajte preparate za negu lica koji će pružiti vašoj koži baš ono što joj je potrebno u kasnim dvadesetim. Pre nego što užurbano krenete u novi dan, pobrinite se za budućnost svoje kože i nanesite Vichy Slow Âge dnevnu kremu sa SPF 30 obogaćenu antioksidasima i probiotikom, koja je ciljano kreirana za žene koje su izložene štetnim uticajima iz okoline i koje žele da isprave postojeće znakove starenja kože i da uspore pojavu novih. Nakon nanošenja lice će u trenutku biti hidrirano i zaštićeno, a redovnom upotrebom koža postaje glatkija, ima bolji tonus i zdrav mladalački sjaj. Za područje oko očiju koristite Vichy Slow Âge Eyes obogaćenu kofeinom i Ginko bilobom koji pomažu kod smanjivanja natečenosti, tamnih kolutova i sitnih bora. Ova krema će momentalno hidrirati i osvežiti taj deo lica, a iz dana u dan ova regija postaće osvetljena i izgledaće probuđeno.

3Slow_age

Poseban akcenat stavite na noćnu negu kada vam je potreban preparat koji će obnoviti ćelije kože. Vichy Slow Âge noćna krema i maska sadrži resveratrol bogat polifenolima (izolovan iz japanskog bambusa) koji stimuliše aktivne procese odgovorne za ćelijsko disnje i prirodnu antioksidacijsku obnovu kože, kao i prevenciju ranije pojave bora. Ova moćna krema i maska obogaćuje kožu kiseonikom, pa je nakon buđenja hidrirana i blistava dok redovnom upotrebom postaje mekša i glatkija, nestaju fleke i tamne mrlje, a bore su umanjene. Jednom ili dva puta nedeljno koristite ovaj proizvod kao masku tako što ćete ga naneti u tankom sloju i ostaviti da deluje 10 minuta, a potom ukloniti višak.

Foto: PR

Poslednje vesti
Ne propustite