07.11.2019

Zašto je odabir pravog pudera najvažniji make-up korak

Besprekoran ten cilj je svake žene, a u prilog tome govori i broj proizvoda za korigovanje izgleda kože lica koji su prisutni na tržištu. Tečne podloge obično obećavaju: savršeno prekrivanje svih nepravilnosti, neprimetno korigovanje, zdrav sjaj, glatku kožu, ujednačen ten, zaštitu od sunca, negujuće sastojke… Spisak bonusa je prično dug, pa se nekada pitamo da li je sve to uopšte moguće? Odgovor je potvrdan, ali samo pod uslovom da pronađemo tečni puder koji će zadovoljiti specifične potrebe naše kože.
Za početak je dobro znati da je odgovarajuća podloga baza svakog make-up looka. Ukoliko omanete s tečnim puderom čak i najsavršenije našminkane oči ili idealan odabir ruža za usne neće moći da popravi situaciju. Vaše lice izgledaće neuredno i to će biti prvi utisak koji ćete ostaviti. Nasuprot tome, uz pravi izbor podloge, eventualne make-up greške neće biti uočljive jer će vam lice blistati, a osim toga, kada imate savršen ten dovoljno će biti da nanesete samo malo rumenila, maskare i sjaja za usne.
Postoji nekoliko faktora koja moraju biti zadovoljena prilikom izbora odgovarajućeg pudera, a dva su najvažnija – boja i tekstura. S obzirom na to da boja tena nije ravnomerna na celom licu, prilikom izbora odgovarajuće nijanse potrebno je testirati puder na viličnoj kosti. Boja koja se podudara s bojom tena na tom delu lica je vaša boja. Kada je reč o teksturi, zlatno pravilo glasi da bi osobe sa suvom kožom trebalo da biraju hidrirajuće formule dok bi one s masnom i problematičnom trebalo da se odluče za pudere s mat završnicom.

1dermablend

Još jedan bitan faktor jeste postojanost. Svima nam se bar jednom desilo da nam ten izgleda besprekorno prvih pola sata nakon nanošenja pudera, a potom sledi katastrofa – prosijavanje, sakupljanje pudera u fine linije i bore, stvaranje grudvica… Upravo je ovo razlog zbog kog će vam svaki šminker reći da je kupovina kvalitetnog pudera imperativ i to ne samo iz pomenutih estetskih razloga. Tečne podloge ostaju satima na našem licu, pa su nam potrebne negujuće formule koje neće zapušiti pore i pružaju koži sve ono što joj je potrebno.
Vodeći trend u svetu make-upa poslednjih nekoliko sezona jesu lagane formule koje imaju moć da prekriju nesavršenosti, ujednače ten i pruže licu zdrav sjaja. Uostalom, niko ne želi da se bilo ko divi njihovom puderu već koži, pa savršena podloga ne bi smela da se primećuje na licu. Provereno dobar izbor je klinički testiran puder Vichy Dermablend Fluid, koji ispunjava sve kriterijume kvalitetne make-up podloge.

2 dermablend

Vichy Dermablend Fluid idealan je izbor za žene koje žele negujuću formulu s prirodnim efektom u stilu vaša koža, ali bolja. Ima moć da prekrije nedostatke poput neujednačenog tena, podočnjaka, crvenila, ožiljaka… Formula ove podloge spaja visoku koncentraciju pigmenata za optimalno prekrivanje i vrlo razmazivu teksturu, toliko laganu da se stapa s kožom. Ono što je za tečni puder najvažnije – ne stvara osećaj maske, postojan je čak 16 sati i pruža koži dvadesetčetvoročasovnu hidrataciju.
Za optimalne rezultate nanesite puder vrhovima prstiju ili pomoću sunđerčića na kožu laganim pokretima i razmažite od sredine lica prema krajevima. U slučaju većih nepravilnosti utapkajte puder na to područje i nežno ga razmažite kružnim pokretima. Razmažite prema vratu, ušima i ka liniji kose pa obrišite ivice, a uvek možete dodati još jedan sloj kada želiteveću prekrivenost.
Ova podloga obogaćena je glicerinom i hranljivim uljem biljnog porekla koji je čini glatkom, tečnom i veoma prijatnom. U kontaktu s epidermisom njena tekstura stvara tanak sloj bez masnog filma na koži i bez naglašavanja bora. Ten postaje ujednačen s prirodnim efektom gole kože. Vichy Dermablend Fluid je nekomedogen i sadrži SPF 35, a dostupan je u svim ovlaćenim apotekama.

5 dermablend

Poslednje vesti
Ne propustite