nas p r 23815
20.04.2019

Zašto je retinol naš najbolji saveznik u borbi protiv bora

Retinol, odnosno vitamin A, odnedavno je postao sastavni deo mnogih kozmetičkih preparata koji se koriste u borbi protiv starenja. Zahvaljujući najnovijim otkrićima, proizvodi na bazi retinola sada su još efikasnije u otklanjanju bora i zatezanju kože.
Retinol deluje zako što uklanja mrtve ćelije površinskog sloja epiderma, pomaže stvaranje novih i mladih ćelija, a ima i antiage dejstvo na dublje slojeve kože. Efekti zavise od samog proizvoda i od karakteristika kože. U prvim danima upotrebe može se samo uočiti da je koža znatno mekša i vlažnija, a potrebno je sačekati bar dve ili tri nedelje da bi se bore smanjile dok se optimalan rezultat postiže nakon dva meseca. Sitne bore se umanjuju dok potpuno ne nestanu, dok dublje postaju manje uočljive. Međutim, duboke bore na licu ne može da izbriše nijedno kozmetičko sredstvo, retinol može da ih umanji i do pedeset odsto, a uspešnost zavisi od dužine tretmana i starosti osobe.

Vodič za izbor antirid kreme u skladu sa vašim godinama

Naravno, osobe koje godinama koriste kvalitetne preparate protiv bora imaju elastičniju i zategnutiju kožu, pa su kod njih bore manje uočljivije.
Opravdana je sumnja da retinol, pod dejstvom sunčevih zraka, može izazvati alergijsku reakciju kože – crvenilo, osip, a ponekad i plikove. Zato se savetuje da nikad ne koristite kreme sa retinolom dok ste na moru, planini i u svim situacijama kada se duže izlažete suncu. Koristi se u večernjoj negi, a tokom dana je neophodno koristiti kreme sa SPF faktorom. Retinol ima i preventivno dejstvo, ali se ne preporučuje ženama između dvadesete i tridesete.

Sve što treba da znate o eksfolijaciji kože

Ako želite da se uverite u efikasnost retinola, u nastavku vam donosimo proizvode koji provereno deluju, a na vama je samo da odaberete koji ćete isprobati.

1rr 20419

La Roche-Posay Redermic R
cena: 3.250 din.

Ekskluzivni kompleks čistog Retinola i Retinola sa postepenim oslobađanjem čini ovaj proizvod efikasnim u borbi protiv svih znakova starenja. Preporučuje se osobama sa naglašenim borama, neujednačenim tenom i preuranjenim staračkim flekama. Pogodan je i za osetljivu kožu.

5p-r-23815

Vichy Liftactiv Advanced Filler
cena: 3.040 din.

Vichy prvi put u ovom proizvodu kombinuje 2 snažna aktivna sastojka poznata po delovanju protiv bora: čist Retinol u vrlo visokoj koncentraciji i LR2412, kako bi korigovao izgled različitih oblika bora, čak i vertikalnih. Neposredno posle nanošenja koža deluje zaglađenije, a crte lica svežije. Posle 8 nedelja vertikalne bore deluju popunjene, koža izgleda pomlađeno i blistavo.

3r 20419

The Ordinary Retinol 1% in Squalane
cena: 850 din.

Ova formula bez vode sadrži 1 % čistog retinola, sastojka koji može smanjiti izgled finih linija, oštećenja od sunca i opšteg starenja kože. Na tržištu su dostupne i verzije od 0,2 i 0,5 %.

4r 20419

Roc Pro‐Correct Cream Rich
cena na upit

Krema sadrži dve najpriznatije anti‐age tehnologije od strane evropskih dermatologa – retinol, najefikasniji saveznik protiv bora i hijaluronsku kiselinu. Zahvaljujući tome nakon samo sedam dana fine linije i bore su vidno smanjene, tekstura kože je finija i ten je prosvetljen. Nakon 8 nedelja, smanjena je vidljivost čak i dubokih bora.

5r 20419

Darphin Ideal Resource Youth Retinol Oil Concentrate
cena: 13.300 din.

Retinol uljani koncentrat dolazi u 60 nepropusnih kapsula koje transformišu kožu lica, a naročito su efikasne za područje oko očiju. Svaka kapsula pruža retinol sa botaničkim pojačanjem da bi vidno smanjila linije i bore, poboljšala sjaj i ton. Uz hranjivo ulje jojobe, ova formula obnavlja, revitalizuje i vidno podmlađuje kožu.

Poslednje vesti
Ne propustite