nas ve 5919
05.09.2019

Otkrivamo zašto je vitamin E sveti gral za našu kožu

Znamo da je unos vitamina u organizam presudan za naše zdravlje, a isto važi i za kožu. Mada se poslednjih godina najčešće ističu prednosti vitamina C u nezi lica, jedan od najznačajnijih vitamina za negu naše kože je i vitamin E. Blagotvorno dejstvo ovog vitamina već dugo je poznato, pa je sastavni deo mnogih krema i seruma za lice i telo. Vitamin E jedan je od najmoćnijih antioksidanata koji neutrališe dejstvo slobodnih radikala na našu kožu, do kog dolazi zbog štetnih uticaja iz okoline. U nastavku pogledajte kako ovaj vitamin deluje na najčešće kožne probleme.

1ve 5919

@eleanorpendleton

HIDRIRA KOŽU: Ukoliko imate ekstremno suvu kožu koja se peruta, najbolji lek za vas je ulje vitamina E. Potrebno je da svake večeri nekoliko kapi ulja pomešate s hidrantnom kremom i nanesete na lice.
SPREČAVA POJAVU BORA: Vitamin E podstiče proizvodnju kolagena i stvaranje i jačanje kolagenskih veza koje su zaslužne za elastičnost kože i njenu otpornost na spoljne uticaje. Na taj način sprečava se nastanak bora.
LEČI OŽILJKE OD AKNI: Iako su ožiljci uporan problem koji se teško rešava, dobro je znati da se mogu izlečiti, ali je potrebno vreme. Vitamin E posvetljuje tamne mrlje na koži i ubrzava zaceljivanje kože, što je izuzetno bitno kada imate tamno-crvene fleke na koži.
PROTIV STRIJA: Strije su takođe jedna vrsta ožiljnog tkiva i toplo preporučujemo da isprobate dejstvo ulja vitamina E na njih.
ZA ČIŠĆENJE LICA: Ukoliko ulje vitamina E koristite za čišćenje lica dobićete 2 u 1 negu, jer osim što dubinski uklanja sve nečistoće iz pora, ono će jako lepo i hidrirati vašu kožu.
PROTIV PODOČNJAKA: Ako imate tamne podočnjake, vitamin E možete ih znatno ublažiti.

2ve 5919

@sabinasocol

Čisto ulje vitamina E možete naći u svakoj apoteci, ali trebalo bi biti obazriv s njegovom upotrebom jer je veoma masno i može dovesti do pojave bubuljica. Ovo ulje preporučuje se samo osobama s veoma suvom kožom i to kao dodatak hidrantnoj kremi. Ukoliko ovo ulje koristite za čišćenje lica razblažite ga vodom ili nekim drugim, manje teškim uljem. Za sve ostale potrebe mnogo je efikasnije da izaberete serume na bazi ovog vitamina koje možete da uključite u svakodnevnu negu. U nastavku pogledajte neke od najboljih i njihovo dejstvo na kožu.

3ve 5919

The Body Shop Vitamin E Night Serum

Moćan serum s uljem vitamina E odličan je za hidrataciju i obnovu kože tokom noći.

4ve 5919

Herbivore Botanicals Lapis Face Oil

Vitamin E i skvalan imaju zadatak da hidriraju i nahrane kožu, ali ovo ulje npravljeno je pre svega za osobe sklone aknama, jer sadrži ulje biljke plavi vratić koje je eliksir za sve upalne procese.

5ve 5919

Bio-Oil Skincare Oil

Omiljeno ulje poznatih ličnosti snažno deluje protiv svih ožiljaka, a žene ga često koriste i u borbi protiv strija.

6ve 5919

Bobbi Brown Extra Face Oil

Preparat bogat vitaminom E i uljima susama, badema, jojobe i masline idealan je za sve koji imaju suvu kožu i neujednačen ten.

7ve 5919

BeautyBio The Radiance Brightening Vitamin E + Rosehip Seed Facial Oil

Ulje šipka, omega masne kiseline i vitamin E vraćaju mladalački sjaj koži i posvetljuju ten.

Naslovna fotografija: Promo, @eleanorpendleton
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite