13.09.2019

Zašto su dvadesete pravo vreme za početak s anti-age negom

Pobrinite se na vreme za budućnost svoje kože uz Vichy Slow Âge

Dvadesete godine životni su period kada se oblikujemo, pravimo velike planove i s mnogo entuzijazma posmatramo svet oko sebe. To je decenija u kojoj su noćni provodi sastavni deo života, gotovo nikada ne spavamo dovoljno, ali uprkos umoru uvek smo spremni za nove avanture. Možda smo nekad legli, a da nismo temeljno uklonili make-up, izašli na sunce bez SPF-a ili ignorisali dehidrataciju lica. I mada nam se čini da baš ništa ne može da nas izbaci iz koloseka, takav način života ostavlja posledice, koje primećujemo tek tokom tridesetih.
Već u kasnim dvadesetim, metabolizam počinje da se usporava jer proizvodnja hormona rasta opada, pa se masti brže skladište u našem telu. Paralelno s tim pada i nivo nekih od ključnih gradivnih elemenata zaslužnih za lepotu, čvrstoću i mladolikost kože, kao što su hijaluronska kiselina, kolagen i elastin. Mnoge žene suočile su se s gorkom istinom, kada su se jednog jutra pogledale u ogledalo i shvatile da njihovo lice više ne izgleda kao pre. Međutim, činjenica je da koža nikad ne stari preko noći već je to proces koji nastaje primarno pod uticajem spoljne okoline. Usled UV zračenja i zagađenja polako nastaju nevidljiva oštećenja na koži: smanjuje se nivo hidratacije, barijera kože slabi, a nakupljaju se oštećenja uzrokovana oksidacijom.

1n2 UGC_ua

Dok vi spavate Vichy Slow Âge noćna krema obnavlja vašu kožu od dnevnih oštećenja

Sitne bore oko usana i očiju, pigmentacije i sivkast ten glavni su problemi žena u tridesetima, a kozmetička industrija poslednjih godina lansirala je niz proizvoda koji nude, više ili manje uspešna, rešenja. Međutim, nijedan proizvod ne može da iskoreni problem koji je već nastao. Zato o prvim znakovima starenja treba razmišljati pre nego što oni postanu vidljivi, a optimalno vreme za početak s anti-age negom je već u 25. godini.
Ta nega mora biti prilagođena vašem životnom dobu, a vođen ovom mišlju, dermokozmetički brend Vichy stvorio je Slow Âge liniju kozmetike koja deluje na prve bore, ali istovremeno brine o budućnosti kože i odlaže pojavu novih bora. Ova kozmetika dokazano leči oštećenja kože nastala usled dejstva UVA i UVB zraka, zagađenja, stresa, umora, pušenja i neredovnog sna.
Ona se primarno fokusira na funkciju barijere kože, koja je ključni činilac u sprečavanju prvih nevidljivih znakova starenja. Kako bi ta barijera ostala snažna i očuvana, potrebna nam je kozmetika bogata aktivnim sastojcima, odnosno antioksidansima, koji štite kožu, ali je i jačaju i pomažu joj da se bori protiv delovanja slobodnih radikala.

3n2Slow Age (2) (1)

Spremno dočekajte tridesete uz Vichy Slow Âge dnevnu i noćnu kremu

Vichy Slow Âge dnevna krema obogaćena antioksidasima i probiotikom pružiće koži trenutni osećaj prijatnosti, ali i dugotrajnu dobrobit jer će je tokom dana štiti od štetnih uticaja iz okoline, a za to vreme korigovaće postojeće i odložiti ranu pojavu prvih bora. Vichy Slow Âge Night prirodno obojena noćna gel-krema obogaćena antioksidansima i polifenolima ima jedinstveno 2 u 1 delovanje: kao noćna krema osvežava i obnavlja kožu kroz svakodnevnu upotrebu, a kao maska kožu obogaćuje kiseonikom.

Foto: PR

Poslednje vesti
Ne propustite